Espera i música disco

Espera i música disco
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La casualitat ha fet que s’estrenin aquest març a Espanya dues pel·lícules que adapten de manera molt lliure una novel·la deHenry James. La primera a arribar, de títol idèntic al del llibre, és La bestia en la jungla. La segona ho farà a finals de mes: Thebeast (La bestia) de Bertrand Bonello. Aquesta és una transcripció del tema portada al terreny de la ciència-ficció. La cinta dirigida per Patric Chiha se serveix de la trama ordida per l’autor d’Un altre pas de rosca entorn d’un jove que espera de manera tan fanàtica com pacient un esdeveniment que canviarà la seva vida per, en una aposta molt interessant, efectuar una espècie d’història de la música disco i la seva evolució cap al tecno, de la seva representació social i estètica, ambientant tota la història en una discoteca al llarg de 25 anys, els que transcorren entre 1979 i 2004.

Notícies relacionades

Mentre John espera l’esdeveniment i convenç May que l’esperi amb ell, en una curiosa relació afectiva que no és amorosa ni sexual, desfilen els fets històrics rellevants i canvien els hàbits musicals: l’elecció de François Mitterrand com a president del país el 1981, els estralls de la sida, la caiguda del Mur de Berlín el 1989, l’atemptat contra les Torres Bessones de Nova York el 2001.

Aquests fets coneguts, als quals se’n sumen d’altres molt més arrelats amb la cultura musical de l’època, com la mort el 1983 de Klaus Nomi, el músic que va barrejar l’òpera amb el sintetitzador, puntuen tota la història, els canvis musicals la fan avançar i els personatges, de vegades massa abstrets en si mateixos, pròdigs en frases i sentències novel·lesques, en certa manera fora del temps en què els ha tocat viure, esperen un succés revelador que potser no arriba mai.

Temes:

Música Berlín