Morad afronta una pena de set anys per un xoc amb la policia

El raper s’asseurà avui al banc dels acusats per un enfrontament amb la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet durant la gravació d’un videoclip.

Morad afronta una pena de set anys per un xoc amb la policia
2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El raper Morad s’asseurà avui al banc dels acusats de l’Audiència Provincial de Barcelona per un xoc multitudinari amb la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat durant la gravació d’un videoclip l’agost del 2021. Segons pot avançar aquest diari, el cantant, assenyalat per la fiscalia com a presumpte "instigador" dels fets, s’enfronta a un total de set anys de presó per un delicte d’incitació a desordres públics i un altre d’atemptat agreujat amb ús d’instrument perillós. És el procés de més gravetat obert contra el cantant, de 24 anys.

El Ministeri Públic exposa al seu escrit d’acusació, al qual ha tingut accés aquest diari, que l’enfrontament contra membres del cos de la policia municipal va acabar amb una desena d’agents amb "impactes d’ou a l’uniforme" i sis vehicles policials amb desperfectes per valor de 2.041 euros a causa d’impactes de pedres i punxades a les rodes.

"Sense el degut permís"

El fiscal assenyala que, suposadament, Morad, durant la gravació d’un videoclip (de la cançó Papel, junt amb el raper francès Rim’K) a la plaça dels Blocs de la Florida pels volts de les 14.40 hores de l’11 d’agost del 2021 i on es reunien unes 150 persones, no va fer cas de les indicacions dels agents de la Guàrdia Urbana que van arribar al rodatge –produït pels francesos Sativa Music i que se celebrava, segons l’acusació, "sense el degut permís de l’Autoritat Governativa"– després de rebre queixes veïnals pel soroll generat. Així, l’escrit exposa també que Morad hauria actuat com a "instigador" del xoc posterior amb la policia.

Notícies relacionades

Fonts de la defensa del cantant de l’Hospitalet remarquen que de les més de cent persones que es congregaven allà tan sols ha sigut imputat pels fets Morad i que, com es pot veure al videoclip en qüestió, publicat el 27 d’agost del 2021, el cantant va interactuar amb el sergent per mediar. Una multitud, incideix la defensa, que es va reunir allà a causa de la popularitat dels dos cantants, el mateix Morad i Rim’K, en una filmació, en ple carrer, que respon a les característiques del gènere urbà que representen. De fet, la cançó Papel, del catàleg del raper parisenc, és un relat de carrer amb versos (en francès) com "ens formem al carrer; a les 6 del matí; la policia al replà".

No obstant, en l’acusació s’exposa que, suposadament, Morad, en aquest escenari, "es va dirigir als assistents amb expressions com: ‘El carrer és nostre’, i va etzibar als agents actuants expressions tals com: ‘No pinteu res aquí’". L’escrit del Ministeri Públic indica que el raper hauria fet "cas omís" de les indicacions dels agents.

Temes:

Morad Barcelona