Mantis, el millor restaurant nou, segons els lectors d’EL PERIÓDICO

Mantis, el millor restaurant nou, segons els lectors d’EL PERIÓDICO
1
Es llegeix en minuts
el periódico

El jurat popular ha dictat sentència: els nostres lectors han decidit que el millor restaurant obert el 2023 a Barcelona és Mantis. Així ho han decidit els participants en una votació que s’ha portat a terme durant la segona quinzena de desembre a Cata Mayor, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO i Prensa Ibérica.

En total, s’han emès 275.695 vots, dels quals 160.143 han anat a Mantis. En segon lloc ha quedat la Taberna Kamikaze i, tancant el podi, Insolent.

Mantis és el negoci dels cuiners David Romero i Toni Solans i basa la seva oferta en una reinterpretació de la cuina asiàtica, tendència clara a Barcelona. En la crònica del mes de maig, Pau Arenós va escriure: "Mantis vira a Àsia, però no només. Els joves xefs miren lluny per sentir-se a prop. Sense cotilles i rodamons, es troben menys atrapats que la generació que els va precedir".

Notícies relacionades

També es va arriscar amb un vaticini: "Fa dos mesos que han obert i se’ls saluda com un dels prodigis del 2023. Podria ser. Vaig menjar-hi bé, hi ha idees, capacitat, mà culinària, tot i que haurien de protegir-se contra els elogis desmesurats".

Els 10 establiments finalistes (Banquet, Brabo, Hijos de Javier, Insolent, Mae, Mantis, Somodó Bá, Suru Bar, Taberna Kamikaze i Tangana) havien sigut prèviament seleccionats per Arenós.