Eugenio ‘reviu’ en un especial de Movistar Plus+

Un especial reuneix sis còmics que explicaran els millors acudits de l’humorista, que serà el mestre de cerimònies gràcies al ‘deepfake’. 

Eugenio ‘reviu’ en un especial  de Movistar Plus+

MARISA DE DIOS

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La tecnologia, en ocasions, pot obrar miracles. És el que passarà aquest dissabte, 30 de desembre, amb l’especial Eugenio solo hay uno, un homenatge al famós humorista català que emet Movistar Plus+ en què sis còmics (Eva Soriano, Arturo Valls, Joaquín Reyes, Anabel Alonso, Pablo Chiapella i Ernesto Sevilla) expliquen els millors acudits de l’artífex de la famosa falca Saben aquell que diu...

Però el que és curiós és que el mateix Eugenio serà el mestre de cerimònies d’aquesta gala, gravada al Teatro Coliseum de Madrid, gràcies a la tecnologia deepfake (i la col·laboració del còmic Raúl Pérez), i fins i tot es retrobarà amb el seu fill a l’escenari, Gerard Jofra, 22 anys després de morir.

"És un moment molt emotiu, ens abracem i expliquem un acudit junts", explica sobre aquest especial produït per Globomedia (The Mediapro Studio) el primogènit de l’humorista que es va caracteritzar per vestir de negre i les ulleres fosques, que actualment també rendeix homenatge al seu pare al Cafè Llantiol del Raval barceloní amb l’espectacle Eugenio by Gerard.

En aquest xou del Llantiol, Jofra fa que el públic rigui amb alguns dels clàssics del seu pare i amb les seves anècdotes acompanyant-lo en les seves gires durant dècades: "A mi, de nadó, em portaven en un cucut a les actuacions i estava envoltat d’ampolles de whisky, de rom i de fum", recorda qui ara puja a l’escenari amb un vas de tub (però amb aigua "perquè no hi hagi suspicàcies", en comptes del cubata que sempre acompanyava el seu progenitor).

"Vaig anar aprenent amb ell des dels 12 anys, assajàvem junts, així que sempre he explicat acudits, però mai vaig pensar que ho faria a sobre d’un escenari, per vergonya," confessa Jofra, que també ha escrit diversos llibres sobre el seu pare i ha produït xous com Reugenio, tot i que quan el seu progenitor va morir, el 2001, es va posar a treballar com a visitador mèdic.

Notícies relacionades

"Ha sigut difícil ser el fill de l’Eugenio, però més difícil va ser ser l’Eugenio", reconeix Jofra, que creu que el còmic tindria avui dia el mateix èxit que als anys 80 i 90. "Tampoc hi ha gaires acudits dels que explicava que no es poguessin explicar ara, perquè era molt políticament correcte i no li agradava ficar-se on no el demanaven", assegura. Fins i tot pensa que actualment podria haver triomfat com a youtuber, tenint en compte "tots els cassets que va vendre llavors".

A la pel·lícula de David Trueba Saben aquell Jofra ha col·laborat com a assessor i ha fet fins i tot un petit cameo com a periodista.