Enric és indemnitzat amb 163.000 € per l’espionatge del ‘Mirror’

Enric és indemnitzat amb 163.000 € per l’espionatge del ‘Mirror’

JASON SZENES / EFE

1
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

El príncep Enric ha aconseguit una històrica victòria davant els tabloides britànics. El jutge del Tribunal Superior Timothy Fancourt considera provat que els mitjans del grup MGN, editor del Daily Mirror i del Sunday Mirror, van utilitzar mètodes il·legals durant anys per obtenir informació sobre la vida privada del príncep i ha ordenat el pagament d’una indemnització de 140.600 lliures esterlines (163.000 euros). En concret, han sigut 15 els articles que el jutge considera que van ser redactats amb informació obtinguda il·legalment, d’un total de 33 que van ser admesos a judici.

Notícies relacionades

La sentència, feta pública ahir, reconeix que el telèfon del príncep va ser punxat en «modesta mesura» entre els anys 2003 i 2009, una pràctica que va ser «estesa» entre 2006 i 2010 als diaris del grup, segons el jutge, i de la qual eren coneixedors els seus màxims responsables. «Avui és un gran dia per a la veritat, així com per a la rendició de comptes», va dir Enric a través d’un comunicat. «Aquest cas no tracta només sobre escoltes il·legals. Tracta sobre una pràctica sistèmica de comportament il·legal i atroç, seguida d’encobriment i destrucció de proves», va dir.

La conclusió del judici suposa un alleujament per al príncep, que es va convertir en el primer membre de la família reial a comparèixer com a testimoni davant d’un tribunal des de 1891 i qui ha assegurat haver sigut víctima d’articles difamatoris durant tot el procés. n