Abril Zamora, l’estrella d’‘OT 2023’

La professora és un dels rostres més rellevants del programa per la seva naturalitat i el seu humor, així com per la seva reivindicació dels drets LGTBIQ+.

Abril Zamora, l’estrella d’‘OT 2023’

Alba GIRALDO

2
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

Per a molts ja és la millor professora d’interpretació de la història d’Operación Triunfo i per a d’altres el gran descobriment del programa. Abril Zamora s’ha guanyat el carinyo de l’audiència des de la seva arribada al talent musical de Prime Video. No ho tenia fàcil, ja que l’ombra de Los Javis en el programa era molt gran. Però la seva naturalitat, les seves reivindicacions i la seva implicació en el concurs han aconseguit que el públic hi connecti des del primer moment.

Llarga trajectòria

Zamora (Cerdanyola del Vallès, 1981) és una actriu, guionista i directora espanyola amb una llarga trajectòria en cine, televisió i teatre. Des de l’adolescència sabia que volia dedicar la seva vida al món de la interpretació, per la qual cosa va començar a trepitjar els escenaris i participar en algunes sèries mítiques de la història de la televisió com Los Serrano (2007), Los Hombres de Paco (2008), Hospital Central (2009) i La que se avecina (2014).

El 2017, la intèrpret va iniciar el seu procés de transició a l’identificar-se com a dona. L’actriu va compartir el seu camí amb la seva comunitat i va intentar visibilitzar les dificultats amb què es troba el col·lectiu. En concret, sempre ha reivindicat més diversitat de personatges del col·lectiu trans dins de la indústria audiovisual. El seu primer paper com a Abril Zamora va ser el de Luna Garrido, a la sèrie Vis a vis, durant dues temporades, i va arribar a rebre la nominació a millor actriu revelació en els premis Unió d’Actors i Actrius el 2019.

Zamora també ha format part del repartiment de pel·lícules com A quién te llevarías a una isla desierta, La vida por delante i El Molino, i sèries com El desorden que dejas i Paquita Salas. Així mateix, ha sigut guionista d’algunes sèries, com Élite, el 2019, i Señoras del (h)Ampa, entre el 2018 i el 2021. El seu projecte més important va ser Todo lo otro, una sèrie d’HBO Max que va escriure, va dirigir i va interpretar. La ficció reflectia els interessos i les inquietuds a què s’enfronten uns amics en la trentena.

Notícies relacionades

L’actriu ha fitxat per la nova versió d’Operación Triunfo com a professora d’interpretació. En poques setmanes s’ha convertit en un dels rostres més rellevants del programa gràcies a la seva naturalitat i el seu humor. També a la seva constant crítica social i reivindicació dels drets del col·lectiu LGTBIQ+. A través de les seves classes, la guionista ha remarcat la importància que les persones no normatives formin part d’aquest tipus de concursos perquè guanyin visibilitat.

«És important omplir aquests espais perquè a persones com nosaltres que no som normatives se’ns vegi als llocs fent coses. Tinc molta inseguretat amb el meu cos i amb el que soc, però pensar que podia ajudar els altres m’ha donat prou seguretat per llançar-me al buit tot i que sigui amb els ulls tancats», va proclamar durant una de les seves classes. n