El Manga Barcelona suma un altre èxit amb 165.000 visitants

La directora del saló, Meritxell Puig, destaca de manera «molt positiva» la distribució dels espais, que ha permès passejar més fluidament.

El Manga Barcelona suma un altre èxit amb 165.000 visitants

el periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La 29a edició del Manga Barcelona ha superat les expectatives a l’haver-se superat lleugerament la xifra de l’any anterior amb 165.000 participants. En declaracions a l’ACN, la directora del Manga Barcelona, Meritxell Puig, va fer ahir una valoració "molt positiva" d’aquesta edició i de la nova distribució dels espais que han permès que els visitants poguessin passejar més fluidament. El segon any en què el certamen s’ha ubicat a la Fira Gran Via, Puig va assegurar que s’ha aconseguit "consolidar" el recinte i les noves dates, el pont de la Puríssima. Des de l’organització, ja tenen la mirada posada en el trentè aniversari, amb l’objectiu de recuperar la presència de mangakes.

Aquest any el saló ha guanyat 3.000 metres quadrats i ha crescut en nombre d’estands, amb 70 expositors més que l’any passat. La gran aposta ha sigut canviar la distribució dels espais per millorar l’experiència dels visitants i reduir les aglomeracions. Un d’aquests canvis ha consistit a separar les food trucks de menjar i de begudes. Puig creu que la decisió ha sigut un encert perquè "tot i que hi havia molta gent, es podia caminar, disfrutar, comprar i participar en els tallers".

Notícies relacionades

Precisament aquests canvis han permès posar a la venda més entrades durant els dies de més afluència i que s’havien esgotat aviat. En funció de la situació del recinte al llarg del dia, l’organització decidia si ampliava les localitats.

Sobre la possibilitat d’augmentar més l’espai d’exposició i el nombre de visitants, Meritxell Puig va comentar que el recinte de la Fira de Barcelona a l’Hospitalet permet aquesta opció. "Encara hi ha espai per créixer, però el creixement ha de ser gradual i coherent", va assenyalar. Respecte a la 30a edició, Puig augura que "veurem més mangakes i més artistes". Des de la pandèmia, els autors i artistes japonesos han sigut els grans absents. No obstant, en aquesta edició s’ha comptat amb dos cantants coneguts per haver posat la seva veu a sèries com Sailor Moon i Digimon, Yoko Ishida i Ayumi Miyazaki.

Temes:

Manga