Cine espanyol

Directe | Nominacions als premis Goya 2024

La programació inclou com a novetat una mostra d’interior amb imatges de castellanolleonesos guanyadors i entregadors de premis

Directe | Nominacions als premis Goya 2024
1
Es llegeix en minuts

La gala d’entrega dels premis Goya 2024, que se celebrarà el 10 de febrer a la Fira de Valladolid, portarà a la ciutat una programació d’activitats prèvies que serà més àmplia i de més durada que en les últimes edicions i que arrencarà el 16 de desembre.

Dues exposicions –una d’interior i una altra al carrer–, projeccions de les pel·lícules nominades acompanyades de trobades amb els seus autors i protagonistes; activitats educatives i socials; ‘goyas’ gegants pels carrers; enllumenat de la ciutat, i un ‘photocall’ a l’ajuntament per fotografiar-se amb un premi Goya seran entre les activitats programades perquè Valladolid «s’impregni» de l’aroma dels Goya, com ha destacat Jesús Julio Carnero.

L’alcalde, acompanyat pel president de l’Acadèmia de Cine, Fernando Méndez-Leite, la vicrepresidenta i guanyadora de dos premis Goya, Susi Sánchez, i la regidora de Turisme, Esdeveniments i Marca Ciutat, Blanca Jiménez.

Notícies relacionades

Méndez-Leite ha recalcat que els Goya 2024 «deixaran empremta a Valladolid» perquè «es viuran durant més temps i amb més cites concretes com mai s’ha fet en l’entrega d’aquests premis» i s’estendran durant més de quatre setmanes, tot això després de «mesos» de feina «molt estreta» entre l’Acadèmia i l’ajuntament.

Per la seva banda, Jesús Julio Carnero ha reivindicat que Valladolid és des de fa temps «una ciutat de cine» i amb aquest esdeveniment «reforça el seu vincle».