Finalitats benèfiques

Rosalía promociona el Baix Llobregat: aquests són els llocs emblemàtics que es veuen en el videoclip amb Björk

VÍDEO: EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts

Björk i Rosalía han llançat per fi, després de diversos ajornaments, la seva primera col·laboració, ‘Oral’. Una cançó que la cantant i compositora islandesa va escriure fa 25 anys, segons ha explicat ella mateixa a les xarxes socials. «Els experiments de Rosalía amb el gènere [del reggaeton] i la seva increïble veu la convertien en una convidada òbvia per a aquesta cançó», assenyala Björk», a X.

Inspirada per un ritme de ‘dancehall’, de música jamaicana, la recaptació de la seva comercialització es destinarà íntegrament a «aturar la piscicultura en mar obert a Islàndia», tal com ja van informar fa temps les cantants.

El videoclip del single està gravat al Baix Llobregat, tot i que no és la primera vegada que l’artista de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) exposa patrimoni arquitectònic català: la cançó amb la seva exparella, Rauw Alejandro, es va gravar a l’Espai Corberó d’Esplugues de Llobregat.

La Granja de la Ricarda, al Prat de Llobregat

La Granja de la Ricarda, al Prat de LlobregatEn aquest cas, Rosalía ha convidat Björk a una localització pròxima a la de Rauw per gravar el single benèfic. Es tracta de la Granja de La Ricarda, al Prat de Llobregat, un lloc que forma part del seu patrimoni històric.

El videoclip, dirigit per Carlota Guerrero, i que va comptar amb la col·laboració del Prat Film Office per a la seva realització, mostra les dues cantants protagonitzant una lluita d’arts marcials al centre d’un espai diàfan conegut pels veïns del Prat: es tracta d’un dels característics pavellons de la Granja la Ricarda, segons ha informat avui l’Ajuntament del Prat en un comunicat.

La granja es va haver de reconstruir

La Granja la Ricarda és la reproducció d’una granja lletera erigida el 1909 per Manuel Bertrand i que va ser pionera en la introducció de mètodes moderns en la cria de vaques i producció de llet.

Notícies relacionades

Originalment, formava part de la finca de la Ricarda, l’enclavament natural situat al costat de l’aeroport de Barcelona, que es veuria afectat per l’allargament de la tercera pista de l’aeròdrom, però des de l’anterior ampliació la granja ja no és allà.

Les obres d’ampliació van afectar l’edifici i AENA va arribar a un acord amb l’Ajuntament del Prat per reconstruir l’edifici a prop del nucli de la ciutat i cedir-lo al municipi.

Temes:

Rosalía