Gala Català de l’Any

El Mago Pop: «Els trucs em sortien perquè de nen, a Badia, tenia massa temps lliure»

El plat central de l’acte va ser una entretinguda xerrada de l’il·lusionista català amb Sergi Mas, que va fer gala de la seva vis còmica, on Antonio Díaz va confessar la seva admiració i agraïment cap al Mag Lari

Multimèdia: Mago Pop, de Badia del Vallès a Broadway

El Mago Pop: «Els trucs em sortien perquè de nen, a Badia, tenia massa temps lliure»

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Quants Antonio Díaz hi deu haver per aquí? Sergi Mas, conductor de la gala Català de l’Any, no va dubtar ni un moment que qui tenia davant, assegut en una cadira al costat d’ell sobre l’escenari, era, segur, l’Antonio Díaz en persona, tot i que aquest jugui constantment a l’engany. El mateix Mas, autor del pòdcast d’EL PERIÓDICO, confessava poc abans d’iniciar l’acte que estava des de dissabte, quan va veure per primera vegada l’espectacle del Mago Pop al teatre Victòria, sorprès.

Aquesta vegada, al Disseny Hub Barcelona, Díaz, que sol fer coses inversemblants, no va fer res sobrenatural, si és que la màgia es pot catalogar així. El que sí que va fer va ser rebre una cosa complicada per a algú com ell, «amant de l’estadística com a jugador d’escacs», perquè mai pensava a ser candidat a rebre el guardó d’EL PERIÓDICO. «Tenia una possibilitat entre vuit milions perquè hi ha vuit milions de persones que també mereixen aquest premi», va exposar el mag a l’inici d’una entretinguda xerrada amb Sergi Mas que va rebre diverses rialles com a resposta per part de la platea.

L’il·lusionista català, a qui el conductor de l’acte va qualificar també de «monologuista» i, de manera carinyosa, «gimnasta amb figurí», va confessar que, per si hi havia dubtes, sí que va tenir de nen el mític joc de Magia Borràs. Però més enllà d’això aquest xaval –de ja 37 anys– de Badia del Vallès, de mare andalusa i pare murcià, va explicar un altre secret: «Els trucs [de màgia] neixen perquè com a nen de Badia tenia massa temps lliure».

Notícies relacionades

El Mago Pop va arribar a la gala amb un minibús perquè entrés part del seu equip (més d’una vintena de persones), per a qui va tenir càlides paraules d’agraïment, molts d’ells presents ahir. Especial va ser el carinyo cap a l’ara company Mag Lari (director del seu espectacle ‘Nada es imposible’), l’home que va inspirar un nen Antonio Díaz quan el va veure per primera vegada a Sant Quintí de Mediona, el poble en el qual estiuejava el Català de l’Any 2023. «És el meu referent professional, treballem i somiem junts. Ell és Català de l’Any tots els dies de l’any», va sentenciar l’il·lusionista de Badia del Vallès.

Tot i que més d’un ho esperava, el Mago Pop no va fer cap truc ahir a la nit. El paper d’estrella sorprenent se’l va guardar per a ell mateix Sergi Mas, que amb aquesta vis còmica tan particular va prometre un truc, almenys, reeixit. Va treure una baralla de cartes, li va demanar a l’il·lusionista que l’ensenyés al públic, que la firmés després... I final del truc. «És per a mi, és un record, gràcies. No la trobareu a Wallapop, ho juro». Rialles a la sala, rialles d’un Antonio Díaz feliç, emocionat i serè. «Estimo molt el meu ofici, he fet sacrificis, però com tothom, cada dia treballaré content, és un privilegi dedicar-te al que t’agrada», va sentenciar abans de rebre el guardó. Mac de superèxit, empresari de l’espectacle i, des d’ahir, Català de l’Any per a orgull de Badia del Vallès, i d’aquest nen amb massa temps lliure.

Temes:

Mago Pop