A la sala Cronopios

Mor sobtadament l’escriptor novaiorquès Peter Kaldheim mentre feia un monòleg a Barcelona

Mor sobtadament l’escriptor novaiorquès Peter Kaldheim mentre feia un monòleg a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
EFE

 L’escriptor novaiorquès Peter Kaldheim va morir aquest divendres a Barcelona de forma sobtada mentre feia un monòleg a la sala Cronopios de la capital catalana, han informat a Efe fonts del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Tres unitats del SEM van acudir al lloc i van intentar reanimar l’escriptor, que va morir a la sala barcelonina, han indicat les mateixes fonts. La mort fulminant de Kaldheim, que va iniciar la seva carrera literària en els anys setanta al seu país natal, ha transcendit aquest dissabte.

Llicenciat en Literatura Anglesa per la prestigiosa Universitat de Dartmouth (EUA), l’escriptor va veure truncada la seva carrera com a escriptor i editor per la seva addicció a les drogues i l’alcohol, que fins i tot el va portar a la presó de Rikers Island, a Nova York.

Va viatjar per tots els EUA

Després de sortir de la presó en els anys 80, va viatjar per tots els Estats Units, sense família ni diners, vivint al carrer i viatjant en trens de mercaderies com en els anys de la Gran Depressió, amb tots els perills que això comporta.

El seu únic llibre, ‘El viento idiota’, publicat per Planeta a Espanya, el va portar a Barcelona el 2020, ciutat amb què va establir una intensa relació que fins i tot va fer que s’interessés per la literatura catalana, a banda de l’espanyola.

Notícies relacionades

La d’ahir havia de ser la seva primera actuació en públic i en castellà, cosa que li feia especial il·lusió, segons ha avançat ‘La Vanguardia’, que ha assegurat que era un gran admirador dels escriptors Jack Kerouac i Roberto Bolaño, i el qualifica com un lector empedreït i un formidable prescriptor, i que deixa sense acabar la que havia de ser la seva segona novel·la.

Les restes mortals del considerat com ‘l’últim beatnik’, fent referència a la generació beat i els seus seguidors, seran repatriades als Estats Units.