‘BZRP Music Sessions #57’

¿Qui és Milo J, el raper de 16 anys que protagonitza la nova ‘session’ de Bizarrap?

¿Qui és Milo J, el raper de 16 anys que protagonitza la nova ‘session’ de Bizarrap?

INSTAGRAM (@bizarrap)

3
Es llegeix en minuts
Guillem Ortu
Guillem Ortu

Redactor

ver +

Amb l’adeu a l’estiu, Bizarrapha donat per concloses les seves vacances i ha tornat a la càrrega. Tres mesos després de la seva doble estrena juntament amb Rauw Alejandro, amb qui va col·laborar en la creació de ‘Baby Hello’ i la ‘BZRP Music Sessions #56’, i la seva participació en la instrumental de ‘Remember Me’, de Duki i Khea, el productor argentí va anunciar la seva tornada amb un canvi de nom (’Bizapop’) i un tràiler de nou minuts que va disparar les expectatives entre els seus oients.

Les apostes de cara a la sessió 57 estudiaven noms del calibre de Justin Bieber o Bad Bunny, però finalment no ha sigut cap d’ells. Ni el Canadà ni Puerto Rico. ‘Biza’ no ha hagut de sortir de l’Argentina per trobar l’artista que l’acompanya en el seu últim llançament. Milo J, un raper de 16 anys nascut a Morón, a l’oest de Buenos Aires, ha sigut l’elegit per encapçalar el que es presenta com un nou punt d’inflexió en la carrera del de Ramos Mejía. «¿I jo? ¿A qui he d’escoltar», es preguntava Bizarrap al final d’un tràiler que va comptar amb la participació del prestigiós actor argentí Guillermo Francella.

Evolució ‘miraculosa’

Camilo Joaquín Villaruel, el seu nom de naixement, va fer els seus primers passos en la música a la primerenca edat de 13 anys, quan va començar a compartir les seves primeres cançons. L’espera fins a citar-se amb la fama va ser molt més breu del que molts artistes podrien arribar a desitjar: en tot just dos anys de carrera, el de Morón va clavar el seu primer tema,Milagrosa (agost del 2022), que actualment acumula 37 milions de visualitzacions a YouTube.

En un cas similar al de l’artista canari Quevedo, el timbre de veu greu del jove va captivar l’audiència, que no va trigar a assenyalar-ho com la gran revelació. I així va ser, al cap de pocs mesos, les travesses dels que confiaven en el talent natural de Milo J van acabar per complir-se amb el llançament de ‘Rara Vez’ (febrer del 2023). La fins al moment obra magna de l’artista, que en aquesta ocasió va comptar amb la producció de Taiu, supera ja els 400 milions de reproduccions sumant els registres aconseguits a YouTube i Spotify.

Pel camí, Milo J ha deixat altres perles com els senzills ‘Morning’ i ‘Rincón’, el seu primer treball en solitari ‘511’ (amb temes com ‘Fla’ i ‘Toi hecho’), o les col·laboracions de ‘Dispara’ i ‘Nunca voy solo’ al costat dels seus compatriotes Nicki Nicole i Khea, respectivament.

Nou capítol a ‘La Masia’ argentina

No hi ha dubte que l’escena musical urbana de l’Argentina és una fàbrica de talent. En qüestió de cinc anys, d’aquesta ‘Masia’ han sortit noms com Duki, Trueno o Tiago PZK, tots ells amb el seu corresponent ‘BZRP Music Session’. ¿I què comparteixen tots ells? La prematuritat del seu salt a l’estrellat. Pràcticament, la totalitat dels artistes argentins que ara encapçalen cartells en festivals es van donar a conèixer quan ni tan sols havien complert la vintena d’edat; un efecte propiciat especialment per l’èxit del ‘Quinto Escalón’, competició de batalles de galls de carrer que va servir com a trampolí mediàtic per a molts d’aquests cantants.

Notícies relacionades

No obstant, aquest no és el cas de Milo J, que tenia 11 anys acabats de complir quan aquesta organització va arribar a la seva fi, el novembre del 2017. El de Morón forma part d’una nova fornada d’artistes que, com passa en el futbol modern, poc entenen d’edats i etapes preestablertes. Una altra mostra d’això va ser la seva actuació sorpresa davant de 65.000 espectadors a ’La Velada del Año 3’, organitzada per l’‘streamer’ Ibai Llanos en el Cívitas Metropolitano el mes de juliol passat.

Sigui com sigui, la maduresa que es pot apreciar en moltes de les lletres del pròxim convidat de Bizarrap és només un reflex del seu autor, qui a pocs dies de celebrar el seu 17 aniversari s’exhibeix en un dels grans aparadors de la indústria musical a nivell global.

Temes:

Música