Aliança amb OpenAI

Spotify permetrà utilitzar IA per clonar les veus dels pòdcasts a altres idiomes

Spotify permetrà utilitzar IA per clonar les veus dels pòdcasts a altres idiomes
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿I si poguessis clonar-ne la veu perquè parlés en un idioma que desconeixes? Aquesta possibilitat és cada vegada més real gràcies a la intel·ligència artificial (IA). Conscient d’això, Spotify ha anunciat aquest dilluns la posada en marxa d’una nova funció que tradueix al castellà episodis d’alguns dels pòdcasts més coneguts del món anglosaxó.

La plataforma sueca d’àudio ja ha posat a disposició del públic les versions en castellà dels programes de Lex Friedman, Steven Bartlett, Dax Shepard, Monica Padman o Bill Simmons. En una segona tanda s’ampliarà el grup per traduir altres autors populars.

Notícies relacionades

Tot i que potser són poc coneguts a Espanya, aquests ‘podcasters’ en anglès acumulen desenes de milers de seguidors. El programa pilot de Spotify que els clona la veu al tercer idioma més parlat del món, doncs, els permetrà ampliar la seva base d’oients, i eliminar així les barreres lingüístiques.

«¿I si et digués que pots oferir el teu pòdcast a qualsevol oient del món, en el seu propi idioma local, però mantenint la teva pròpia veu? És una bogeria», ha celebrat Daniel Ek, fundador i director executiu de Spotify.