El director Peter Jackson, divendres passat, en un hotel de Nova York.

El director Peter Jackson, divendres passat, en un hotel de Nova York. / REUTERS / CARLO {ALLEGRI}

1
Es llegeix en minuts

El guardonat director de Hollywood Peter Jackson i la seva parella van comprar un terreny a la costa de Nova Zelanda per preservar la natura, segons van informar aquest divendres, una iniciativa que pretén impedir un controvertit projecte urbanístic.

Aquestes terres, ubicades a la badia de Shelly Bay, a la capital Wellington, van formar part d’una base militar i estaven en el punt de mira de promotors immobiliaris que volien construir 350 apartaments, un hotel i una fàbrica de cervesa.

Aquest pla, que tenia un cost de 298 milions de dòlars, va dividir els residents de la zona i fins i tot va mobilitzar una ocupació que va durar dos anys de la població indígena maori per bloquejar el projecte.

Després d’una pugna judicial de diversos anys, Jackson, originari de Wellington, i la seva parella la guionista i productora, Fran Walsh, van comprar el terreny. «És una zona costanera meravellosa que té un gran significat cultural i històric», van afirmar Jackson i Walsh en un comunicat conjunt.

La parella va afirmar que, a llarg termini, tenen pensat buscar maneres perquè el terreny «sigui utilitzat tant per a les arts com per a la recreació». El preu de la venda no ha transcendit.

Notícies relacionades

Jackson és un premiat cineasta que té diversos Oscars i ha dirigit exitoses produccions com ‘El senyor dels anells’, ‘El Hòbbit’ i l’aclamat ‘The Beatles: Get back’.

ryj/arb/qan/an/és