Un il·lusionista de rècord a Nova York

Tot llest per al desembarcament del Mago Pop a Broadway

Antonio Díaz debuta al cor teatral de Manhattan amb el seu impactant xou ‘Nada es imposible’ en versió anglesa

El Mago Pop adquireix un teatre als Estats Units

El Mago Pop solcarà el cel amb LEVEL

Tot llest per al desembarcament del Mago Pop a Broadway

Emilio Madrid

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Antonio Díaz, també conegut com elMago Pop, ja està a Nova York amb la versió anglesa del seu aclamat espectacle ‘Nada es imposible’. Tres anys després que la covid li impedís debutar Broadway, el cor teatral de Manhattan, el 2020, va arribar aquest dijous a la Gran Poma amb un xou que a Espanya ha aconseguit 2,8 milions d’espectadors i rècord de recaptació. ‘Nada es imposible - Broadway Edition’ va superar el milió d’euros de recaptació en una setmana el 2023, i va ser el primer xou a aconseguir-ho a Catalunya i el segon a tot Espanya.

Aquest diumenge EL PERIÓDICO assistirà a l’espectacle que des d’aquest dijous ofereix en un dels teatres emblemàtics de Broadway, l’Ethel Barrymore Theater, per on han passat artistes com el mim Marcel Marceau, el ballarí Mikhaïl Baríxnikov, el grup dels vuitanta Duran Duran i intèrprets de renom com Ethel Barrymore –tia àvia de l’actriu Drew Barrymore–, Gene Kelly, Fred Astaire, Laurence Olivier, Marlon Brando, Jessica Tandy, Deborah Kerr, Vivienne Segal, Olivia de Havilland, Katharine Hepburn, Maggie Smith i Mia Farrow.

¿Quin truc ha fet possible que el Mago Pop sigui el primer il·lusionista europeu a estrenar el seu propi xou al mític Broadway? La seva fórmula màgica es basa a somiar en gran, treballar i arriscar. Com el lema que dona títol al seu xou, res sembla impossible per a aquest artista nascut en una humil llar de Badia del Vallès (Barcelona) el 1986. La seva aventura als Estats Units va començar amb la compra d’un teatre de 2.800 localitats a Branson, rebatejat amb el nom de Branson Magic Theater, el seu quarter general a l’altre costat de l’Atlàntic. Aquí ja té el Teatre Victòria, famós teatre del Paral·lel de Barcelona, amb 1.134 butaques, que va adquirir el 2019.

Antonio Díaz, als seus 37 anys, no només ha triomfat a l’escenari i en programes de televisió, sinó que també ha encertat a la diana com a empresari. A Branson (Missouri) ha polit l’espectacle i ha testat les reaccions del públic nord-americà. Potser no és tan exigent com el de Broadway, però els seus habitants estan acostumats a veure espectacles de tot tipus, ja que aquesta ciutat de 12.000 habitants situada a prop de les muntanyes d’Orzak que s’ha convertit en destí familiar, de convencions i d’entreteniment, compta amb 50 teatres i 60.000 butaques.

Tot planejat

No és fàcil triomfar a Broadway. Però el Mago Pop està llest per al seu nou desafiament. Fa anys que planeja el seu desembarcament als EUA conscient que molt pocs han aconseguit triomfar a la ciutat dels gratacels.

L’aclamat grup Tricicle ho va intentar sense èxit el 1997 estrenant ‘Entretres’ en un teatre de l’off-Broadway. Una mala crítica publicada en l’influent ‘The New York Times’ va acabar amb el seu somni americà. Com a bon il·lusionista, el Mago Pop ha preparat a fons el terreny i ha cuidat tots els detalls del seu desembarcament als EUA, sense oblidar la promoció. Fa dues setmanes va sorprendre l’audiència del ‘Today Show’, el programa matinal de la NBC, teletransportant en directe quatre persones que eren a la plaça Rockefeller, al centre de Manhattan. La seva màgia va arribar a més de 7 milions d’espectadors gràcies a les càmeres.

Notícies relacionades

Tot està llest per al seu nou desafiament al cor del districte teatral més famós del món, on les entrades tenen preus en línia amb Broadway: 102 dòlars les més assequibles, uns 93 euros al canvi actual, i 371 dòlars les més cares, uns 340 euros.

El Mago Pop espera demostrar a Nova York perquè li diuen «el mestre de l’impossible» després de deixar al·lucinat el públic amb el seu espectacle de màgia del segle XXI que, després de passar per Broadway, tornarà a Barcelona a partir del 25 d’octubre.