Un expert de la por

Les pel·lícules de terror que hauries de veure, segons Stephen King

6 pel·lícules de terror que no hauries de veure sol

El top 5 de les millors pel·lícules de por per veure a Netflix

Les pel·lícules de terror que hauries de veure, segons Stephen King

Pixabay

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si hi ha un autèntic expert en l’entreteniment de terror, aquest és Stephen King. El mestre de la ficció terrorífica, que ha venut més de 350 milions d’exemplars arreu del món, és una de les veus autoritzades a l’hora de seleccionar pel·lícules que posen els pels de punta, ja que algunes d’elles s’han inspirat en els seus llibres.

¿Qui no recorda films com ‘Carrie’, o l’anguniosa ’La milla verda’? Per no parlar de la inoblidable escena de Jack Nicholson amb la destral a ‘El resplandor’, cinta dirigida per Stanley Kubrick. Totes elles estan basades en obres de Stephen King, la majoria dels llibres del qual han sigut adaptats al cine i a la televisió.

Ara, l’autor de ‘La Cúpula’ ha fet una llista de les seves 22 pel·lícules de terror favorites de tots els temps, entre les quals es poden trobar clàssics, obres més desconegudes i adaptacions dels seus llibres. Aquí en destaquem algunes.

1. Las diabólicas (1955)

1. Las diabólicas (1955)En aquesta pel·lícula francesa, el director d’una escola conviu amb la seva dona i amb la seva amant, que, fartes de la situació, decideixen assassinar-lo i ocultar-ne el cos. No obstant, el cadàver desapareix i es comencen a produir successos estranys.

2. La boira (2007)

2. La boira (2007)Basada en la novel·la homònima de King, narra la història d’un poble embolicat per una misteriosa boira, en la qual alguna cosa es dedica a atrapar i matar tots els habitants que troba.

3. El projecte de la bruixa de Blair (1999)

3. El projecte de la bruixa de Blair (1999)Gravada en format de documental, amb recursos limitats, explica la història de tres cineastes que es van introduir en un bosc profund per gravar un documental sobre una llegenda coneguda com la bruixa de Blair, i que no van tornar a ser vistos amb vida.

4. Carretera a l’infern (1986)

4. Carretera a l’infern (1986)Aquesta pel·lícula mostra els perills de l’autoestop. En ella, un jove anomenat Jim recull un autoestopista a la carretera, per a continuació descobrir que és un assassí. Jim fa fora del seu cotxe l’home, que començarà llavors una cacera i un assetjament constant del jove, incriminant-lo en diferents assassinats que va cometent.

5. Duel (1971)

5. Duel (1971)La primera obra a càrrec d’un jove Steven Spielberg, que es va començar a llaurar la fama a partir d’aquest telefilm, que posteriorment va ser estrenat en cines gràcies a la seva qualitat. Un home avança a la carretera un camió cisterna, sense saber que el seu trasbalsat conductor s’ho prendrà com una ofensa personal i començarà una letal persecució.

6. El pueblo de los malditos (1960)

6. El pueblo de los malditos (1960)Un succés estrany fa que els habitants d’un poble caiguin desmaiats, i al despertar descobreixen que totes les dones estan embarassades. Quan neixen els nens, els veïns descobreixen amb estupor que tots són albins i tenen uns brillants ulls blaus, però el més preocupant és la seva conducta sobrenatural i inhumana.

7. El amanecer de los muertos (2004)

7. El amanecer de los muertos (2004)No podia faltar en aquesta llista una pel·lícula sobre una invasió zombi. En aquesta història, els habitants d’un poble es refugiaran en un centre comercial davant l’aparició dels morts vivents. Un excel·lent remake del clàssic ‘Dawn of the dead’ de George A. Romero.

8. La maledicció del diable (1957)

8. La maledicció del diable (1957)Un investigador de sectes que estava investigant les activitats del dr. Karswell, mor en un accident misteriós. L’encarregat d’investigar aquesta mort serà el psicòleg John Holden

9. Els estranys (2008)

9. Els estranys (2008)La història retrata una parella que és segrestada per tres de misteriosos emmascarats, que irrompen a la casa en què planejaven passar les vacances i tanquen totes les sortides, desencadenant l’horror en les seves vides.

10.The changeling (1980)

Notícies relacionades

10.The changeling (1980)Tot un clàssic del cine de terror, narra la història d’un professor de música que, després de perdre la seva dona i la seva filla en un accident, es trasllada a una altra ciutat a treballar, en la qual li cedeixen l’ús d’una propietat com a vivenda i lloc en què desenvolupar les seves classes. A l’antiga mansió es començarà a manifestar una presència que portarà el professor a investigar fets sagnants ocorreguts allà molts anys enrere.

A més d’aquestes 10 pel·lícules, les 12 que han completat la llista de Stephen King són ‘La autopsia de Jane Doe’, ‘La cumbre escarlata’, ‘El padrastre’, ‘Deep blue sea’, ‘La bruja’, ‘The descent’, ‘Destino final’, ‘L’última casa a l’esquerra’, ‘L’últim esglaó’, ‘Horizonte final’, ‘Carga maldita’ i ‘Las ruinas’.