Contra el PP i Vox

#StopCensura: el món de la cultura s’uneix contra les cancel·lacions

Una alcaldessa del PP censura la pel·lícula de Buzz Lightyear pel petó de dues dones

L’onada de cancel·lacions indigna la cultura: «És un cas obvi de censura i no crec que siguem els últims»

#StopCensura: el món de la cultura s’uneix contra les cancel·lacions

Twitter

2
Es llegeix en minuts
Guillem Ortu
Guillem Ortu

Redactor

ver +

El sector de la cultura s’ha unit contra els actes de censura i cancel·lació duts a terme pel Partit Popular i Vox els últims dies. Primer, el Festival Grec ha emès aquest dimecres un comunicat en el qual els seus professionals denuncien «el retorn de la censura» i reclamen la protecció dels drets fonamentals. «Les i els professionals del món de la cultura volem denunciar el retorn de la censura que està atemptant contra la llibertat d’expressió, un dret consolidat socialment i democràticament en la nostra Constitució. Exigim la protecció dels nostres drets fonamentals perquè sense cultura no hi ha democràcia», han publicat.

Més tard, Natàlia Garriga, consellera de Cultura, ha emès una altra nota de premsa en la qual mostra el seu suport a la iniciativa: «Em sumo a la crida del sector cultural per denunciar la censura que estan rebent algunes produccions culturals arran dels nous governs del PP i Vox a diversos territoris. El Govern de Catalunya defensarà sempre la llibertat d’expressió i la diversitat cultural i lingüística», ha manifestat.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, també ha compartit el seu compromís per defensar els drets culturals dels treballadors del sector: «La llibertat no se censura. El 23 de juliol va de drets culturals, de defensar el nostre patrimoni i els seus treballadors», ha reivindicat amb l’etiqueta #StopCensura, que s’ha convertit en tendència en qüestió d’hores.

Des de Podem recolzen el moviment i denuncien el binomi polític: «Primer van contra les obres i les idees. Després aniran contra totes les persones que les defensin. Sense cultura no hi ha democràcia. Ni un pas enrere davant la censura del PP i Vox», han defensat. Així mateix, Eduardo Rubiño, portaveu adjunt de Más Madrd a l’ajuntament, ha posat el focus sobre la censura exercida els últims dies pel PP i Vox contra obres de Virginia Woolf o la pel·lícula de Disney protagonitzada pel robot Buzz Lightyear.