Música

Rosalía estrena ‘Tuya’, reggaeton «sensual» amb un toc japonès

Rosalía estrena ‘Tuya’, reggaeton «sensual» amb un toc japonès

Ferran Sendra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cantant catalana Rosalía va revelar aquest dijous el senzill ‘Tuya’, una cançó de reggaeton «sensual» en la qual experimenta amb el koto, l’instrument nacional del Japó. «L’exploració és part del que soc com a música, en el cas de ‘Tuya’ convergeix i conviuen al mateix nivell la inspiració del reggaeton, els instruments japonesos, el flamenc i el gabber techno», va dir la intèrpret en un comunicat distribuït per la seva discogràfica Columbia Records.

La cançó parla d’una trobada sexual entre dues persones, i en el videoclip apareix l’autora de ‘Saoko’ deambulant pels carrers de Tòquio.

La nota descriu aquest vídeo com «una carta d’amor al Japó», un país que ha influït molt en l’art de la cantant, i la seva direcció ha anat a càrrec de Stillz, famós pel seu treball amb artistes com Bad Bunny, Lil Nas X i la mateixa Rosalía.

A ‘Tuya’, la cantant amplia l’univers sonor del seu últim àlbum ‘Motomami’ amb baixos del reggaeton més clàssic i reprèn les influències de l’estètica asiàtica presents en vídeos d’altres cançons seves, com ‘Candy’ –també gravat a Tòquio–, ‘Chicken Teriyaki’ i ‘Hentai’.

Notícies relacionades

L’estrena del senzill es produeix durant el Mes de l’Orgull i hi ha rumors a les xarxes socials que la cançó podria estar dedicada a la seva amiga, l’actriu nord-americana i icona de la comunitat LGBT, Hunter Schafer.

Després de fer una gira pel món amb el tour ‘Motomami’ el 2022, Rosalía ha dedicat el 2023 a presentar-se en diversos festivals com el de Coachella, a Califòrnia (EUA), o més recentment al Primavera Sound de Barcelona. La intèrpret té actuacions previstes en els pròxims mesos a Grècia, Itàlia, Bèlgica i Espanya.

Temes:

Música Rosalía