Programació

El Sónar completa la seva festa de 30 aniversari: Aphex Twin, Bad Gyal...

El festival barceloní revela tot el seu cartell amb el retorn als escenaris de l’enigmàtic geni de l’electrònica i la tornada per la porta gran de la catalana com plats forts

MULTIMÈDIA | Bad Gyal, referent cultural

El Sónar completa la seva festa de 30 aniversari: Aphex Twin, Bad Gyal...
2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Sónar bufarà 30 espelmes aquest estiu i ha anunciat tots els actors de la seva festa després d’un primer avanç de noms. El festival de músiques avançades ha revelat el programa al complet d’aquesta edició especial que se celebrarà del 15 al 17 de juny a Barcelona (als seus tradicionals recintes de la Fira de Montjuïc i Fira de Gran Via). El Sónar ha anunciat avui noms d’impacte, encapçalats per la tornada als escenaris després de quatre anys d’absència de l’artista de culte Aphex Twin. L’enigmàtic geni de l’electrònica, l’irlandès Richard David James, torna al festival barceloní després de 12 anys amb un nou espectacle audiovisual que presentarà la nit del 16 de juny. El Sónar, que tindrà més de 100 actuacions (47 de desvelades avui), havia insinuat (d’una manera poc discreta, diguem) aquesta tornada a les seves xarxes socials durant els últims dies.

El festival també ha anunciat el retorn de Bad Gyal, que acaba d’omplir per primera vegada el Palau Sant Jordi i farà el mateix al Wizink Center de Madrid aquest divendres. Sobre la catalana se sap que aquest any publicarà ‘La joia’, el seu àlbum de debut després de dos ‘mixtapes’ i un EP, tot i que es desconeix per ara la data del llançament. El Sónar va programar l’artista de Vilassar de Mar en els seus inicis, el 2017, més tard, el 2019, va tornar com a consolidada busca-raons a través del ‘perreo’ i ara ho fa ja com a estrella sense fronteres ni límits. De fet, tindrà l’escenari noble de la nit festivalera, igual com l’any passat va tenir C. Tangana, per exemple. Parlant de l’artista madrileny, el seu gran col·laborador, el genial productor de Castelldefels Alizzz, ara centrat en la seva carrera com a solista, actuarà en el Sónar amb un DJ set especial anomenat ‘Club 2000’ i dissenyat per al 30 aniversari del festival.

Eric Prydz i el talent local

Notícies relacionades

Més noms que completen el cartell. El festival barceloní presentarà el dissabte 17 l’espectacle HOLO d’Eric Prydz, «el xou audiovisual immersiu més potent del moment a nivell mundial», promet Sónar. També la magistral rapera britànica Little Simz actuarà dissabte a la nit. Una altra de les noves apostes del certamen és la sessió de house del DJ i productor sud-africà Black Coffee en horari diürn. Tots s’afegeixen a espelmes d’aniversari ja anunciades: BICEP live, Fever Ray, Amelie Lens, Peggy Gou, The Blessed Madonna, Solomun, Laurent Garnier, Richie Hawtin...

La nit del dissabe 17 de juny també reunirà talent espanyol: Samantha Hudson repetirà al festival presentant el seu nou espectacle ‘AOVE Black Label’; La Zowi mostrarà el seu nou xou ‘La Reina del Sur’ de La Zowi; i Orslok presentarà el seu nou disc, entre d’altres. Durant el dia (de dijous, divendres i dissabte) també tindran el seu espai altres diamants de l’urbà en espanyol com Sitcky M.A, Leïtiy, KYNE o la unió inèdita Kitty110– LaBlackie-L’Beel. I una altra presència de talent local, l’artista de pop avantguardista Marina Herlop.