Pel·lícula en castellà

Scorsese produirà ‘Escape’, la novetat de Rodrigo Cortés amb Mario Casas com a protagonista

El cineasta nord-americà recolza aquest nou projecte del director gallec sobre un jove obsessionat a viure a la presó

  • Scorsese salda comptes amb el gran pecat americà

  • Rodrigo Cortés: «Desconfio de qualsevol cosa que estigui desposseïda d’humor»

Scorsese produirà ‘Escape’, la novetat de Rodrigo Cortés amb Mario Casas com a protagonista
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El mes de gener passat es va anunciar oficialment el nou projecte de Rodrigo Cortés, que ja està en marxa. El cineasta gallec es troba preparant la seva pròxima pel·lícula, ‘Escape’, més d’un any després de l’estrena del seu últim llargmetratge, ‘El amor en su lugar’. La cinta serà la seva segona pel·lícula en castellà, però s’acaba de confirmar que estarà produïda per una de les figures més importants de la indústria cinematogràfica mundial, Martin Scorsese.

Tal com confirma ‘Variety’, el director d’‘Un dels nostres’ i ‘Taxi Driver’, que acaba de presentar al Festival de Cannes l’aclamada ‘Killers of the Flower Moon’, exercirà com a productor executiu d’‘Escape’. D’aquesta manera, a més de continuar dirigint les seves pròpies pel·lícules, Scorsese continua produint els projectes de directors que li susciten interès arreu del món.

Per exemple, la mateixa font assenyala que fa uns mesos ja es va confirmar que el cineasta està produint ‘El aroma del pasto recién cortado’, de l’argentina Celina Murga, així com altres pel·lícules. ‘Escape’ començarà a rodar-se ben aviat, a finals d’aquest mes, aquest film que adapta lliurement la novel·la homònima de l’escriptor Enrique Rubio.

El repartiment del projecte estarà encapçalat per Mario Casas, guanyador del Goya a millor actor el 2021 per la pel·lícula ‘No matarás’. Al costat d’ell estaran altres noms de gran rellevància del panorama espanyol com són Anna Castillo, José Sacristán, Blanca Portillo, José García, Guillermo Toledo o Josep María Pou. Cortés no rodava una pel·lícula en espanyol des de ‘Concursante’, la seva ‘opera prima’ estrenada el 2007.

Posteriorment, el van seguir films en anglès com ‘Buried’, protagonitzada per Ryan Reynolds; o ‘Luces rojas’, de l’any 2012 amb Cillian Murphy, Robert De Niro, Sigourney Weaver o Elizabeth Olsen. Aquestes cintes han convertit Cortés en un dels directors espanyols actuals amb més projecció internacional.

Dilema judicial

Notícies relacionades

 La trama d’‘Escape’ seguirà N., un jove que està obsessionat a viure a la presó. El protagonista estarà disposat a fer el que sigui necessari per aconseguir el seu objectiu. Totes les persones del seu entorn miraran d’evitar que cometi bogeries davant la sèrie de delictes, cada vegada més greus, que N. està portant a terme. Un problema que arribarà fins i tot al jutge, que s’haurà de debatre entre enviar-lo a la presó i complir el seu estrany desig o arriscar-se a deixar-lo en llibertat.

El guió d’‘Escape’ és del mateix Cortés. La producció va a càrrec d’Adrián Guerra i Núria Valls, tots dos de Nostromo Pictures, en col·laboració amb companyies com Mogambo, Cosmopolitan TV o la productora francesa The Project. Una part del film ha sigut finançada amb el suport d’RTVE i Movistar+.