Escenari renovat

El Festival de Pedralbes deixa pas a Les Nits de Barcelona amb ídols com Yatra, Bisbal i Orozco

La nova mostra, a càrrec de la promotora Clipper’s, que relleva la desenvolupada en l’última dècada per Concert Studio, s’estrenarà amb un programa de 30 concerts amb fort pes de figures de l’escena catalana i espanyola, i d’estrelles del pop llatí

  • El festival de Pedralbes canvia de mans: Clipper’s Live guanya el concurs

El Festival de Pedralbes deixa pas a Les Nits de Barcelona amb ídols com Yatra, Bisbal i Orozco
3
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Les bases del concurs, convocat el febrer passat, per adjudicar les tres pròximes edicions del fins ara conegut com a Festival Jardins de Pedralbes, primaven l’aposta per l’escena autòctona, i en efecte, la renovada mostra presenta una alta proporció de figures pop de les escenes catalana i espanyola (de Mariona Escoda, veu sortida d’‘Eufòria’, a David Bisbal, passant per Antonio Orozco, Els Amics de les Arts, Alizzz, Diego el Cigala o Taburete), a qui acompanyen un bon nombre d’astres llatins (Sebastián Yatra, Morat, Natalia Lafourcade) i uns quants exponents anglosaxons (Tom Odell, Melody Gardot, The Manhattan Transfer). Un total de 30 espectacles, un per nit, del 27 de juny al 26 de juliol, per a un festival de nova planta, batejat com Les Nits de Barcelona.

La promotora Clipper’s, guanyadora del concurs, ha comptat amb set setmanes per muntar la seva programació, va apuntar aquest dimecres la seva CEO, Vanessa Llopart, que va remarcar la vocació «responsable, inclusiva i experiencial» de la mostra, que comptarà amb el seu ‘village’, a càrrec de White Summer, amb oferta gastronòmica i d’arts escèniques. Festival regit per paràmetres propis, va remarcar Juli Guiu, president de la promotora. «No mirem el que fan els altres», va indicar.

Dos escenaris

El format escènic presenta novetats: els deu primers concerts tindran lloc en un recinte reduït dels jardins, amb aforament per a 800 persones, i els vint següents es desplegaran a l’auditori situat davant el Palau de Pedralbes, per a 2.400 assistents. La primera remesa d’actuacions l’obrirà Sergi Carbonell, el que va ser teclista de Txarango (27 de juny), seguit de noms de l’escena catalana com Delafé i Las Flores Blaus (29), Mariona Escoda (1 de juliol), Búhos (4), Meritxell Neddermann (5) o Lildami (8). L’auditori l’estrenarà la mexicana Natalia Lafourcade (7 de juliol), a qui seguiran Antonio Orozco, amb el seu nou espectacle ‘Mitad Antonio, mitad Orozco’ (8), Alizzz (9) i David Bisbal (10).

Preguntat per la coincidència temporal de Les Nits de Barcelona amb el Festival de Cap Roig, també organitzat per Clipper’s (i que arrencarà el 14 de juliol), Juli Guiu va dir assumir aquesta tensió interna sense conflictes. «Millor que ens contraprogramem nosaltres que ho faci un altre», va assenyalar. És el cas de Sebastián Yatra, que, després d’esgotar les entrades del seu concert del 16 de juliol a Calella de Palafrugell, oferirà una altra oportunitat per veure'l cinc dies abans als jardins de Pedralbes. «Yatra és ara mateix l’artista llatí número u del món, i jo el vull tenir a tot arreu».

Monòlegs i cant líric

Notícies relacionades

Entre els concerts de més format, el furiós rock sociopolític del grup mexicà Molotov (13 de juliol), el recuperat jazz vocal The Manhattan Transfer (15), el cant de Diego el Cigala, amb el 20è aniversari de ‘Lágrimas negras’ (18), el carisma vocal de Melody Gardot (19) i la cantant mexicana, inèdita a Barcelona, Gloria Trevi (24). Propostes d’un altre signe: l’espectacle familiar ‘De Simba a Kiara, el tribut al Rei Lleó’ (16), el ‘one man show’ de Carles Sans, ‘¡Per fi sol!’ (20), i el cant líric d’Ainhoa Arteta (22 de juliol). Tancarà el cartell la formació colombiana Morat (26 de juliol).

Les Nits de Barcelona porten com a subtítol la llegenda Palau de Pedralbes, de manera que són ara dos els festivals amb un enunciat que invoca aquest espai de la part alta de Barcelona. L’altre és l’Alma Festival Jardins de Pedralbes, creat per la promotora Concert Studio, fins ara responsable del Festival de Pedralbes i que es desenvoluparà aquest estiu al Poble Espanyol. Guiu va treure importància a la coincidència («no afecta en res, a partir del maig es venen més de 600.000 entrades de concerts a Barcelona») i, si bé va refusar valorar l’elecció del nom comercial elegit per Concert Studio, sí que va insinuar que «quan fas un festival, li poses el nom d’on el fas», va apuntar respecte a l’Alma. «I aquí, jo, com a promotor, li hauria posat el nom de Poble Espanyol».