Culebró musical

El festival de Pedralbes canvia de mans: Clipper’s Live guanya el concurs

  • La Generalitat adjudica l’espai per celebrar el certamen musical a la promotora, entre altres, de Cap Roig

El festival de Pedralbes canvia de mans: Clipper’s Live guanya el concurs

Ferran Sendra

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

La batalla pel festival de Pedralbes ja té guanyador. La promotora Clipper’s Live organitzarà la cita els tres pròxims estius després de ser la proposta amb una nota més alta del concurs públic de la Generalitat (el nou propietari i gestor dels jardins i del Palau de Pedralbes). S’ha imposat a les altres tres candidates: Concert Studio, creadors de l’originalment anomenat Festival Jardins de Pedralbes (del qual s’han celebrat 10 edicions), i a les també aspirants Doctor Music i Proactiv. 

Clipper’s Live, dirigida pel directiu del FC Barcelona Juli Guiu, ha guanyat el concurs després d’haver presentat l’oferta econòmica més elevada (empatada amb Doctor Music), que era el 50% del total de punts. En total, pagarà pels tres anys un milió d’euros. No obstant, la proposta artística més ben valorada ha sigut la dels organitzadors fins ara: Concert Studio.

Uns criteris consensuats entre la conselleria d’Economia, Cultura i Presidència que pretenen posar fi a un culebró que cueja des del 2020. El cànon fixat pels tres anys és de 458.055 euros, però era «millorable a l’alça», i el promotor que oferís més quantitat és el que s’emportaria el màxim de 50 punts (dels 100 totals). Ha sigut Clipper’s amb l’esmentat milió d’euros.

Notícies relacionades

Clipper’s, empresa fundada el 1952, és el rival històric de Concert Studio, dirigida per Martín Pérez, a qui ara relleva en l’organització de Pedralbes. I també és l’actual organitzador de Cap Roig, festival a què va rellevar també Concert Studio el 2012. Més enllà dels citats, gestionen el Summerfest Cerdanya, Suite Festival i el Festival de Cambrils. Clipper’s porta el ‘management’ d’artistes com Antonio Orozco i gestiona drets editorials de llegendes com els Beatles o Pink Floyd.  

El creador del Festival Jardins de Pedralbes, Martín Pérez, va advertir que pensava demandar la Generalitat si no respectava el document firmat per Presidència, en temps de Quim Torra, segons el qual la Generalitat atorga Pedralbes a Concert Studio durant cinc anys. És de preveure que ara, amb el festival en mans de Clipper’s, ho faci efectiu.