Llançament

Rosalía i Rauw Alejandro es passen a l’absenta al bar Marsella al seu últim videoclip

Els cantants, disfressats com si fossin vampirs, passegen pel Raval de Barcelona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rosalía i Rauw Alejandro són dos vampirs deambulant pels carrers deserts del Raval de Barcelona. De sobte, es cargolen per entrar en un bar amb la persiana metàl·lica mig abaixada. El sostre escantellat, cadires de fusta, un terra inconfusible per als amants de la nit que tinguin més de 40 anys... I sobretot cinc vasos d’absenta omplint-se a la barra. No hi ha cap dubte: la parella musical del moment és al bar Marsella.

Al local hi ha altres parroquians, i Rosalía i Rauw, maquillats amb ullals de xuclasang, segueixen el ritual que tantes vegades han assajat els habituals del Marsella. Primer, agafen una forquilla petita i l’estiren sobre el got; després, li col·loquen a sobre un terròs de sucre i hi aboquen absenta a sobre. Finalment l’encenen perquè el sucre caigui sobre la beguda.

Potser pels efectes de l’absenta, molt poderosos, els dos cantants-vampirs acaben ballant sobre la barra i les cadires del Marsella, i mirant amb ulls llaminers el coll –en realitat bastant poc desitjable– dels altres tres clients del local, que tenen una edat provecta.

És el principi de l’últim videoclip de la parella, part de la promoció del seu treball conjunt ‘RR’. Rosalía i Rauw Alejandro, que emulen en bona part del metratge els protagonistes de la pel·lícula clàssica del gènere ‘Només els amants sobreviuen’, de Jim Jarmusch, passegen pel nucli antic de Barcelona, carrers estrets i foscos, ensenyant els ullals i enfundats en abrics de pell i amb crucifixos.

Aquesta producció que posa imatges al tema ‘Vampiros’ ha sigut realitzada per Canada, que ja va posar la seva firma a alguns dels vídeos més famosos de l’artista catalana en l’inici de la seva carrera internacional.

El videoclip ha sigut dirigit pel colombianonord-americà de 23 anys Stillz, responsable també d’altres treballs per artistes com Bad Bunny (‘Yo perreo sola’ o ‘La noche de anoche’, aquest últim acompanyat per Rosalía).

La ciutat de Barcelona ja era una referència de la lletra de la cançó, ja que apareix en alguns dels seus versos més emblemàtics: «‘Mi pistola / No tiene seguro, se dispara sola / Es de Barcelona, pero está en Carola / Ella no es seguidora, ella es la ola’».

Segons ha explicat Sony Music en una nota de premsa, el recorregut dels dos artistes representa «un full de ruta de la seva relació des del passat fins al present, amb indicis del que els ofereix el futur».

Festival Coachella

Notícies relacionades

El llançament de ‘Vampiros’ arriba només unes hores abans que Rosalía salti a l’escenari del festival Coachella dels EUA, alhora avançament d’un altre important concert que oferirà al famós Zócalo de Ciutat de Mèxic el 28 d’abril i de les actuacions que té compromeses el juny com a part del festival Primavera Sound tant a Barcelona com a Madrid.

Per la seva banda, Rauw Alejandro acabarà l’etapa nord-americana del seu Saturn World Tour amb dos concerts a Los Angeles els dies 27 i 28 d’abril. Ja el 20 de maig començarà la part mexicana de la gira, fins a desembarcar a Espanya a partir del 26 d’agost a València.