A Barcelona

El nou Festival de Pedralbes se celebrarà al Poble Espanyol

  • El certamen, ara en mans de Concert Studio, canvia també de nom i es dirà Alma-Festival Jardins Pedralbes

zentauroepp48579131 festival pedralbes mariah carey190611000224

zentauroepp48579131 festival pedralbes mariah carey190611000224

2
Es llegeix en minuts
EFE

La promotora musical Concert Studio ha anunciat aquest divendres que organitzarà al juliol un festival, que s’ubicarà al recinte del Poble Espanyol, amb el nom Alma-Festival Jardins Pedralbes, que emularà els que van tenir lloc durant deu edicions als jardins del Palau de Pedralbes de Barcelona.

De fet, Concert Studio, que va perdre el concurs públic convocat per la Generalitat per continuar organitzant concerts durant l’estiu als jardins del Palau de Pedralbes, considera que el «Alma-Festival Jardins Pedralbes «serà l’onzena edició del festival, que ha sigut reconegut a Europa pels seus grans èxits i ha reunit grans artistes des de la seva primera edició el 2013».

Aquest festival, la programació del qual es donarà a conèixer dimarts vinent, se celebrarà a l’emblemàtic recinte del Poble Espanyol, a Montjuïc, del 10 al 27 de juliol.

Concert Studio ha fet aquest divendres l’anunci a través d’un vídeo publicat a les seves xarxes socials en què es resumeixen els 10 anys d’un festival que ha reunit artistes com Bob Dylan, Patti Smith, Mariah Carey, Lana del Rey, Tom Jones o Simple Minds des del 2013.

«El Festival Jardins Pedralbes continua, no acaba aquí, es trasllada, els festivals tenen ànima, l’ànima està en les persones, en el talent, en l’interès, en la il·lusió, en la iniciativa, en el somriure, en l’educació, en la manera de fer dels que hem fet el Festival Jardins Pedralbes», ha apuntat el seu director, Martín Pérez.

A falta de concretar el cartell dimarts vinent, dia 28, Pérez ha assegurat que aquest nou festival inclourà «prestigiosos artistes nacionals i internacionals, seguint la línia de l’esdeveniment musical que s’ha celebrat fins ara als jardins del Palau de Pedralbes», amb gèneres musicals que aniran des del rock i el folk fins al pop o la música electrònica.

Després de donar-se a conèixer el mes de febrer passat la decisió del concurs convocat per la Generalitat i guanyat per la promotora Clipper’s Live, Concert Studio va considerar que la licitació del festival de Pedralbes de Barcelona havia sigut «injusta».

Clipper’s Live havia ofert un milió d’euros per fer ús dels jardins durant tres estius, la mateixa xifra que havia posat sobre la taula Doctor Music, i gairebé el doble dels 555.000 euros de Concert Studio.

En la valoració de l’oferta artística i tècnica, Concert Studio va obtenir la qualificació més elevada, amb 40,61 punts, mentre que Clipper’s Live es va quedar per sota, amb 31,76, igual com Doctor Music, amb 30,56 punts, i Proactiv, amb 30,09.

Notícies relacionades

Els responsables de Concert Studio van lamentar llavors que «l’aspecte econòmic ha ponderat més que l’artístic» i que la Generalitat no ha tingut en compte que el Festival Jardins de Pedralbes ha estat nominat als premis internacionals Iberian Festival Awards, i que pel seu escenari han passat artistes tan rellevants com Patti Smith, Raphael, Jethro Tull, Madness, Alan Parsons, Kool & The Gang, George Benson, Ben Harper, Diana Krall i The Beach Boys, entre d’altres. EFE.

jo/hm