Al Museu del Disseny

Cinc imperdibles del festival d’arts visuals i cultura digital OFFF

Cinc imperdibles del festival d’arts visuals i cultura digital OFFF

EPC

3
Es llegeix en minuts

El Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital (OFFF) reuneix, els dies 23, 24 i 25 de març, les principals veus de la indústria creativa que marca les tendències de la nova imatge i estètica en els camps del disseny, l’art i la cultura postdigital. L’esdeveniment es realitza al Disseny Hub Barcelona, que ja ha penjat el cartell de ‘sold out’. A continuació, un repàs de tot allò que es pot trobar en la 22a edició del festival OFFF 2023.

Més de 70 ponents de dimensió internacional

Més de 70 ponents de dimensió internacionalEn l’esdeveniment participen més de 70 ponents vinculats a la creativitat, el disseny, l’art visual i la cultura digital, procedents de països com el Regne Unit, els EUA, el Canadà, Alemanya, Mèxic, els Països Baixos i Espanya. L’esdeveniment acull l’audiència d’un total de 58 països de tots els continents.

‘Fun zone’, la part gratuïta

‘Fun zone’, la part gratuïtaEn la programació de l’OFFF s’inclouen ‘workshops’, ‘masterclasses’, un concurs per a professionals emergents i diferents activitats de patrocinadors i aliats d’aquesta edició. El festival també brinda accés gratuït a la ‘Fun Zone’, als espais exteriors del Disseny Hub, amb una proposta gastronòmica i es realitzaran en ‘streaming’ conferències en viu.

‘Live mural painting’ i ‘live reading’

‘Live mural painting’ i ‘live reading’L’artista Ben Tallon crearà un mural inspirat en la ciutat de Barcelona amb l’ajuda de Montana Colors durant els tres dies que dura l’esdeveniment. També el dissenyador Timothy Goodman llegirà en directe el seu nou llibre ‘I Always Think It’s Forever: A Love Story Set in Paris as Told by an Unreliable but Earnest Narrator’. Els assistents del festival OFFF podran ser els primers a adquirir-ne una còpia i la firma de l’autor.

Convidats destacats OFFF-23

Notícies relacionades

Convidats destacats OFFF-23A OFFF-23 hi haurà diferents convidats vinculats a les arts visuals, entre els quals destaquen:

  • Marta Cerdà: Un perfil potent femení que treballa en projectes de direcció d’art, disseny, il·lustració i tipografia del sector de l’art, la cultura i la publicitat. L’artista ha utilitzat la intel·ligència artificial en els seus treballs. Per aquesta raó, en la xerrada que realitza al festival OFFF, explicarà com és el procés d’utilitzar la IA en els seus projectes. A més, presentarà el llibre ‘Type to image’, que signarà als participants.

  • Gemma O’Brien: Dissenyadora i artista de renom internacional, coneguda pels seus gràfics cridaners, les seves lletres il·lustratives i els seus murals. Fora del treball de disseny comercial, explora el llenguatge i la natura amb l’experiència humana a través de la pràctica artística. 

  • Eva Cremers: Artista 3D i directora d’animació holandesa amb un estil divertit i descarat. Utilitza colors que criden l’atenció, personatges amb encant i un estil gràfic CGI (imatges generades amb ordinador).

  • Javier Jaén: Autor del cartell de la pel·lícula ‘Madres paralelas’, del director Pedro Almodóvar. Ha treballat per al ‘New York Times’, ‘The New Yorker’, ‘The Washington Post’, ‘Time’, ‘Harvard University’, ‘National Geographic’...

  • Brian Collins: Fundador i director de l’agència COLLINS, que va ser nomenada per ‘Forbes’ com una de les empreses que remodelen el futur de la creació de marques.

  • Framestore: Estudi creatiu guanyador dels BAFTA i dels Oscars que aquest any realitzarà l’Open Films (peça audiovisual exclusiva d’aquest festival).

  • Timothy Goodman: Dissenyador, muralista, il·lustrador i autor del llibre ‘I Always Think It’s Forever: A Love Story Set in Paris as Told by an Unreliable but Earnest Narrator’. L’art de Goodman està en parets, edificis, cotxes, persones, portades de revistes i galeries de tot el món.

  • David Carson: És una llegenda del disseny gràfic i director d’art nord-americà. El seu estil, poc convencional, va revolucionar l’escena del disseny gràfic als Estats Units a la dècada dels 90. L’artista impartirà un ‘workshop’ en què els participants podran crear el seu propi cartell inspirat en Carson utilitzant la seva tècnica del ‘collage’.

Llibre d’OFFF-23

Llibre d’OFFF-23El llibre d’OFFF-2023 que es regala a tots els assistents es titula ‘Turn’ i està dedicat a la salut mental. El festival va sol·licitar a diversos ‘speakers’ que compartissin una experiència personal o que els hagués fet més forts mentalment. Podien utilitzar qualsevol recurs gràfic o visual que creguessin que il·lustraria millor les seves emocions. Hi van contribuir: Bruno Sellés (Vasava), Birgit Palma, Sarah Boris, James Victore, Ben Tallon, Thiago Maia (Cookie Studio), Megan Doherty, Ilya Abulkhanov, Chuck Anderson, David Kirscher, Malavika Natesh, Burton Rast i Ruben Alvarez.