La caixa de ressonància

El Bernabéu agreujarà la guerra dels grans concerts amb Barcelona

L’Estadi Olímpic quedarà fora de joc per als espectacles la temporada vinent, mentre que el coliseu madrileny enllesteix una reforma que li permetrà acollir actuacions en plena Lliga. ¿I el Camp Nou?

El Bernabéu agreujarà la guerra dels grans concerts amb Barcelona

CARLOS LUJÁN / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Setmanes enrere parlàvem de com és d’important per a Barcelona disposar del Palau Sant Jordi a fi d’ancorar-se en la ruta de les gires de les figures musicals (beneïts visionaris del 1992, prestos a pensar en gran). I bé, l’altre puntal de la ciutat en aquesta primera divisió escènica és l’Estadi Olímpic, i aquí els seus atributs es veuran amenaçats aviat.

L’avantatge de l’Estadi és que, al no tenir hipotecada l’agenda, a diferència del Camp Nou, per les competicions futbolístiques, pot acollir concerts en qualsevol moment de l’any: a la primavera hi tindrem, sense que la temporada de la Lliga interfereixi, Bruce Springsteen (28 i 30 d’abril) i Coldplay (del 24 al 28 de maig). Però el Barça s’instal·larà a Montjuïc en el curs 2023-24, quan arrenqui la reforma del seu estadi propi. Es tracta, en principi, d’una única temporada, si bé podria comportar que l’agenda musical barcelonina pateixi alguna baixa aparatosa per aquest fet.

Notícies relacionades

I aixecant una mica els ulls, veiem com Madrid mou peça amb la molt pròxima posada en marxa (es preveu per al desembre) d’un remodelat Santiago Bernabéu pel que sembla preparadíssim per incorporar els concerts al seu ‘modus operandi’ ordinari. El hàndicap que fins ara feia inviables els concerts durant la temporada esportiva, la cura del terreny de joc, quedarà resolt amb un sistema de safates de gespa retràctils que permetrà acollir un partit diumenge i una actuació «uns quants dies després». Així ho explica la responsable Rocío Vallejo-Nágera a la publicació professional britànica ‘IQ’, referència del ‘show business’. Oferint-se als operadors internacionals amb un tacte entranyable, apunta: «Fa alguns anys, potser Barcelona floria una mica més, però Madrid li està ocupant el lloc a l’agenda de les gires internacionals».

Bé, és més un desig que un fet: Madrid acollirà en solitari, a curt termini, Guns N’ Roses, Rammstein, Björk i Metallica, i Barcelona, el ‘Boss’, Coldplay, Beyoncé i Madonna. Però en la tria de la ciutat hi té un paper clau la disponibilitat de recintes, i aquí s’entaularà aviat una nova batalla, o potser una guerra. I més enllà de l’Estadi Olímpic, hi ha el Camp Nou, on temps enrere es va anunciar la intenció d’incorporar la gespa retràctil a la reforma. La qual cosa permetria al club reforçar l’autofinançament per la via de la música en viu. AC/DC, Bon Jovi, U2 i Bad Bunny són alguns dels gegants dels quals s’espera gira per al 2024-25, i el partit està més obert que mai.