MÚSICA

Sílvia Pérez Cruz estrena ‘Toda la vida, un día’, el primer avanç del seu nou disc

Un videoclip gravat a Islàndia acompanya la cançó i reflecteix la soledat de què parla el tema, en què col·labora la música argentina Liliana Herrero

  • Kevin Johansen: «Parlar d’apropiació cultural és una mica miop»

  • Els discos més esperats del 2023

Sílvia Pérez Cruz estrena ‘Toda la vida, un día’, el primer avanç del seu nou disc

José Irún

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cantant Sílvia Pérez Cruz ha publicat aquest divendres ‘Toda la vida, un día’, el primer avanç del seu nou disc, que portarà el mateix nom i que es publicarà el 21 d’abril. Un videoclip gravat a Islàndia acompanya la cançó i reflecteix la soledat de què parla el tema, en què col·labora la música argentina Liliana Herrero. Un arranjament de guitarra creat per Pedro Rossi, un cor gravat a la capella de l’Associació Cultural Mutte, a Pontós, i un violoncel barroc acompanyen les dues cantants en el nou tema.

La cançó va néixer abans de coincidir amb Herrero a l’Uruguai. «Com que no la coneixia, se’m va ocórrer fer-li un tema que finalment no li vaig ensenyar fins després de la nostra trobada. Està dedicat a ella, una dona espectacular, potent, profunda, compromesa; un ésser humà dels que et canvien la vida», ha assenyalat Pérez Cruz. 

Com ha explicat la cantant a les xarxes socials, les cançons del disc estan ordenades en cinc moviments; cada un està identificat amb un color i pertany a una etapa de la vida. «Aquest disc representa una vida sencera, un dia, de sol a sol, circular, un instant, una eternitat», ha escrit a Twitter Pérez Cruz.

Notícies relacionades

Al nou disc, editat i produït per l’artista i gravat a diverses ciutats del món, com Buenos Aires, l’Havana, Barcelona i Madrid, hi col·laboren grans músics flamencs, com Pepe Habichuela, Carmen Linares, Diego Carrasco i Carles Benavent, a més d’altres grans figures com Natalia Lafourcade o Salvador Sobral.

La compositora catalana va rebre, l’octubre passat, el Premio Nacional de Músicas Actuales 2022, concedit pel Ministeri de Cultura com a reconeixement al «seu infrangible compromís amb la bellesa» i a «la qualitat creativa i interpretativa de la seva carrera».