La despesa per al 2023

Pressupostos de Catalunya: l’acord inclou 32 milions més per a projectes audiovisuals

Els pactes del Govern amb el PSC i ECP per aprovar els comptes catalans amb prou feines fan mencions a la cultura

Pressupostos de Catalunya: l’acord inclou 32 milions més per a projectes audiovisuals
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb prou feines hi ha mencions a la cultura en els acords entre el Govern i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP) per aprovar els pressupostos de la Generalitat del 2023. De fet, en l’acord subscrit per ECP no hi ha cap punt sobre cultura.

El pacte firmat pel PSC és molt breu en matèria cultural, però almenys estableix que el pressupost destinat a cultura serà l’1,5% del total, com ja havia avançat la consellera Natàlia Garriga. Actualment és l’1,3%, cosa que significa 49 euros per habitant. L’Ajuntament de Barcelona destina el 6,48% del seu pressupost a cultura, 135 euros per habitant. El Govern central dedica a cultura el 0,6% de la seva despesa total. Garriga s’ha compromès en repetides ocasions a què arribi el 2% al final de la legislatura, l’exigència de mínims del sector cultural.

L’acord entre els socialistes catalans i el Govern també fixa que s’incrementarà en 32 milions d’euros el pressupost de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per potenciar nous projectes audiovisuals i modernitzar l’organització

Així mateix, el document firmat pel PSC i el Govern determina el trasllat de la seu del Consell de l’Audiovisual Català (CAC) a un edifici independent i l’augment del seu pressupost en 100.000 euros.

Finalment, el text assenyala que es farà un estudi que descrigui les modificacions i tràmits que s’haurien de portar a terme perquè l’Agència Catalana de Notícies (ACN) s’integri a l’estructura de la CCMA, amb l’objectiu d’avaluar els costos i la viabilitat de l’esmentada integració.

Notícies relacionades

I això és tot.