Reconeixement a França

‘Pacifiction’, d’Albert Serra, aconsegueix nou nominacions als César

El film, ignorat en els Premis Goya d’aquest any, parteix entre els candidats més ben posicionats en la festa del cine francès

‘Pacifiction’, d’Albert Serra, aconsegueix nou nominacions als César
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La coproducció ‘Pacifiction’, ambientada a la Polinèsia Francesa i dirigida pel català Albert Serra, ha acumulat nou nominacions als Premis César del cine francès, en una llista dominada per la comèdia ‘El inocente’ i en la qual ’As bestas’, de Rodrigo Sorogoyen, competeix en la categoria de pel·lícula estrangera. A diferència de l’ocorregut amb el film de Serra a Espanya on ha sigut ignorat en els Premis Goya, els Feroz i els Forqué, la pel·lícula sí que destacarà en la cerimònia dels grans premis del cine francès. L’esdeveniment se celebrarà a París, al llegendari teatre Olympia, el pròxim 24 de febrer.

El film de Serra va triomfar en els recents Premis Gaudí del cine català celebrats diumenge com a millor pel·lícula de llengua no catalana, entre altres guardons. Les nominacions de ‘Pacifiction’ en els César inclouen la de Millor Pel·lícula, la del mateix Serra en la categoria de realització, la de Benoît Magimel com a millor actor protagonista i la d’Artur Tort en fotografia, entre d’altres.

Segons la llista de candidatures revelada aquest dimecres per l’Acadèmia dels César, només dues pel·lícules acumulen més nominacions que les nou de l’original drama ambientat a Tahití, que ja va competir per la Palma d’Or a Cannes el 2022. Es tracta de la comèdia ‘El inocente’, de Louis Garrel, lidera la llista amb un total d’11 candidatures, mentre que el drama policial ‘La noche del 12’, de Dominik Moll, en suma 10. ‘Pacifiction’ està empatada a nominacions amb la comèdia dramàtica ‘Un paso adelante’, de Cédric Klapisch.

L’espanyola ‘As bestas’, de Rodrigo Sorogoyen, aspirarà al César a Millor Pel·lícula Estrangera junt amb la belga ‘Close’ (Lukas Dhont), les sueques ‘Chico del cielo’ (Tarik Saleh) i ‘El triángulo de la tristeza’ (Ruben Östlund) i la polonesa ‘EO’ (Jerzy Skolimowski).

Notícies relacionades

Per ara l’únic amb premi segur en els César del 2023 és el director i productor nord-americà David Fincher que rebrà el César d’Honor.

.