La Fundació La Caixa presenta CaixaForum+, el seu ‘Netflix cultural’ gratuït

Engega avui mateix, amb 300 títols de diferents formats i disciplines que van des de pel·lícules i documentals fins a art, concerts, òpera, arts escèniques i divulgació científica

La Fundació La Caixa presenta CaixaForum+, el seu ‘Netflix cultural’ gratuït
2
Es llegeix en minuts

La Fundació La Caixa ha presentat aquest matí a Madrid CaixaForum+, la seva plataforma de continguts online consagrada a la cultura i la divulgació científica que aspira a convertir-se en la gran referència en aquest camp per al món de parla hispana.

La plataforma arrenca amb una oferta inicial de més de 300 títols, un miler de peces d’àudio i vídeo i prop de 600 hores de contingut. Gairebé la meitat són produccions originals de la Fundació, tot i que el catàleg es completa amb col·laboracions establertes amb institucions i empreses culturals nacionals i internacionals de primer nivell com el Museu del Prado, el British Museum, el Liceu barceloní i el Teatro Real, el Museu Guggenheim de Bilbao i el Thyssen-Bornemisza de Madrid, entre d’altres.

Blanca Portillo, Jorge Drexler, Antonio Muñoz Molina, Soledad Sevilla, Emilio Morenatti, Isabel Coixet, Alicia Giménez Bartlett, Santiago Auserón o Fernando Trueba són només alguns dels centenars de noms propis que apareixen en els continguts disponibles a la plataforma des d’avui mateix.

En un acte amb format late night presentat per Cayetana Guillén Cuervo i amenitzat per la música d’Oscar D’aniello, meitat masculina del duo Delafé y las Flores Azules, per l’escenari de l’auditori del centre CaixaForum Madrid han anat passant, a més d’Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació La Caixa, alguns dels participants en el projecte, com els responsables del Liceu i el Thyssen, l’actriu Leticia Dolera, la cantant María Arnal i els científics Bartolo Luque i Rubén Duro.

«L’objectiu és poder arribar a totes les persones, que tothom tingui accés a la cultura», ha dit durant la presentació Elisa Durán. «Els nostres CaixaForums ja són a nou ciutats, les nostres exposicions itinerants circulen per gairebé cent cada any, però encara hi ha un públic que no pot consumir cultura a través de l’oferta cultural de la Fundació La Caixa, i per això vam creure que una plataforma digital ens ho permetria».

Durán ha explicat que el projecte ja s’havia posat en marxa abans que el món es parés per la irrupció de la covid i les pantalles es convertissin en el centre de la vida cultural del planeta, tot i que reconeix que la pandèmia «el va reforçar» i els va portar a fer una aposta ferma per sortir al més aviat possible i donar resposta a aquesta necessitat, que ja s’ha quedat en el consumidor, de consumir cultura on vulgui, al mateix temps que es tracta de «promoure» l’hàbit cultural.  

Notícies relacionades

Respecte al factor aglutinant que representa aquesta nova plataforma, Guillermo Solana, director artístic del Museu Thyssem, ha explicat que «en el Thyssen estem en ple procés de convergència digital, d’una gran transformació. I la idea de tenir una plataforma digital estava en l’aire a tot arreu. Nosaltres fa ja anys acariciem el projecte de llançar un Netflix Thyssen. Però el problema és que ningú, entre els agents culturals individuals, té el múscul per fer-ho. Ningú tret de La Caixa».

A CaixaForum+, els usuaris podran trobar documentals, sèries, podcasts, pel·lícules, entrevistes, concerts i òperes, entre altres continguts. Es podrà accedir a aquests des d’ordinadors, mòbils i tauletes, amb una aplicació i una web específiques en les quals l’usuari haurà de donar-se d’alta però que, de moment almenys, serà totalment gratuïta.