Manga Barcelona

Clàssics del manga com ‘One Piece’, ‘Ranma1/2’ i ‘Haikyu’ tindran versió catalana el 2023

El segell Planeta Cómic ja va publicar en els anys noranta la celebrada ‘Bola de drac’

Clàssics del manga com ‘One Piece’, ‘Ranma1/2’ i ‘Haikyu’ tindran versió catalana el 2023
1
Es llegeix en minuts
ACN

L’impuls del català en el terreny del manga, el més llegit pels joves, segueix a bon ritme. Alguns dels seus títols més populars com ‘One Piece’, ‘Ranma1/2’ i ‘Haikyu’, seran publicats l’any que ve per Planeta Cómic. Així s’ha fet públic en el marc del Manga Barcelona, que se celebra a la Fira Gran Via fins diumenge. David Hernando, director editorial del segell, ha destacat que l’editorial ja porta ja 103 volums de ‘One Piece’ en castellà i que a partir de l’abril de l’any vinent publicaran de forma simultània una nova edició de la saga tant en català com en castellà, que inclourà tres volums originals en un únic llibre.

Planeta Cómic publica manga en català des de 1992 gràcies a la popular saga ‘Bola de drac’. Després es van sumar altres noms com ‘Naruto’ i ‘Detectiu Conan’ i l’any passat van anunciar les edicions catalanes de ‘My hero academy’ i ‘Doctor Slump’, obres que han sigut molt ben acollides, remarca Hernando. Això també els ha animat a traduir ara al català tres importants títols com són ‘One Piece’, ‘Ranma1/2’ i ‘Haikyu’.

Per Sant Jordi

Hernando explica que les biblioteques i els lectors els traslladen que els agradarien volums únics que siguin autoconclusius, és a dir que comencin i s’acabin al mateix llibre. Una sèrie molt llarga de molts volums és més difícil de seguir, admet. Per això, en el cas de ‘One Piece’ inclouran tres volums en un. La idea és que el primer exemplar de la saga arribi a les llibreries a partir de Sant Jordi i els altres dos títols, ‘Ranma1/2’ i ‘Haikyu’, ho facin durant l’any.

Notícies relacionades

Planeta Cómic continuarà publicant igualment els volums de ‘One Piece’ en castellà, dels quals ja n’hi ha 103 a les llibreries.

Preguntat pel moment que viu el manga en català, Hernando destaca el paper que va tenir TV3 en els anys 90 per impulsar l’animació japonesa. «Va fer molt massiu aquest tipus de contingut per al públic juvenil; tanmateix, avui està passant el mateix amb l’anime en streaming i el nou Super3». Hernando confia que això animi molts més lectors no acostumats a llegir còmic japonès.

Temes:

Manga