Novetat editorial

Salman Rushdie tuiteja per primera vegada després del seu atemptat

  • L’autor angloamericà d’origen indi anuncia així l’aparició d’una prepublicació de la seva pròxima novel·la, ‘Ciudad Victoria’ 

  • La novel·la apareixerà en castellà el pròxim dia 9 de febrer, dos dies després de la seva sortida als Estats Units

Salman Rushdie tuiteja per primera vegada després del seu atemptat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 9 d’agost del 2022, tres dies abans de l’atemptat en el qual Salman Rushdie va estar a punt de perdre la vida, l’autor anglo nord-americà d’origen indi tuitejava la portada de la seva nova novel·la, ‘Ciudad Victoria’. Des d’aleshores, l’activitat social de l’autor que va rebre durant una conferència una desena de punyalades que li van afectar el fetge, li van fer perdre un ull i li van impedir la mobilitat d’un braç, s’ha mantingut en el més absolut silenci. Hadi Matar, un jove de 24 anys, fill d’emigrants libanesos va ser l’executor de la fàtua dictada 30 anys abans per l’aiatol·là Khomeini.

Notícies relacionades

Per això és una notícia molt reconfortant el fet que l’autor s’atreveixi ara a fer el seu primer tuit en mesos per anunciar la publicació a ‘The New Yorker’ d’un avenç editorial del llibre, que és sabut que es publicarà als Estats Units el 7 de febrer del 2023 i només dos dies després apareixerà en castellà al segell Random House, en versió del seu traductor habitual Luis Murillo Fort.

La nova i molt esperada novel·la de Rushdie es trasllada al sud de l’Índia durant el segle XIV. Allà una nena de 9 anys és posseïda per una deessa que li atorga una sèrie de poders que faran que fundi una ciutat, que anomenaran Ciudad Victoria.