Final de trajecte

El Tricicle abaixa el teló al Liceu entre emoció i rialles

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Abaixar el teló definitivament amb un Liceu ple i el públic dret. Aquesta és la imatge que s’emportaran els barcelonins Joan Gràcia (1957), Paco Mir (1957) i Carles Sans (1955) en la seva última actuació com el Tricicle aquest diumenge 4 de desembre. Ha sigut una nit plena d’emoció i rialles. El trio s’ha acomiadat amb aquest ‘Chimpum!’ final al Gran Teatre oferint per última vegada ‘HITS’, un max mix dels millors gags de tots els seus espectacles, que va esgotar les localitats en poques hores sense ni tan sols fer publicitat.

El 2020, la covid va interrompre el seu adeu al Coliseum i aquesta era l’última oportunitat per acomiadar-se del famós trio català. Després de cinc úniques actuacions al Liceu, la funció d’aquest diumenge amb molts amics a les butaques ha suposat un brillant colofó a la seva carrera junts sobre l’escenari.

Llegendes de la cançó com Juan Manuel Serrat, escriptors com Eduardo Mendoza i Boris Izaguirre, esportistes com Àlex Corretja i Ona Carbonell, el president del Barça Joan Laporta, humoristes com Andreu Buenafuente i Carlos Latre, i actors com José Corbacho, Cayetana Guillén Cuervo i Sílvia Abril van acompanyar el Tricicle en el seu comiat.

Són moltes les rialles aconseguides des que van començar, el 1979. Un munt de bones vibracions i idees treballades, polides i assajades fins al mínim detall per aconseguir amb el gest i expressió més petits la connexió més gran amb el públic. I malgrat que es coneixen molt després de 43 anys junts, no poden evitar que se’ls escapi el riure en algun número, contagiant-lo també als espectadors.

Els aplaudiments en aquestes últimes funcions tenien un regust diferent, d’agraïment per tots els bons moments generats en espectacles com ‘Manicòmic’, ‘Èxit’, ‘Slàstic’, ‘Terrrífic’, ’Entretres’, ’Sit’, ’Garrick’ i ’Bits’. Tot just veure’ls en escena la gent es bolcava conscient de presenciar el final d’un fenomen insòlit nascut de l’enginy i la compenetració entre tres cracs de l’humor.

Més 450 teatres a 20 països

Notícies relacionades

En dades, la carrera del Tricicle es resumeix en més de 4,2 milions d’espectadors, 6.200 representacions, 450 teatres visitats de 20 països i 300 gags en cada espectacle. Segons recull ‘Tricicle (Clic). Gest. Humor. Llenguatge’, editat arran d’una magnífica exposició al Palau Robert, la mitjana de rialles en els seus espectacles és de 675 rialles, 1 cada 8 segons. Com els Comediants, els Joglars o Dagoll Dagom –que ha anunciat la retirada per al 2024– i La Fura dels Baus, el Tricicle ha marcat un abans i un després.

Al Liceu van fer riure el públic del principi al final, renovant alguns números en què van incloure música de Rosalía, i convidant la gent a afegir-se a un dels números que els va catapultar a la fama: la seva versió gestual i pallassa de la cançó de Julio Iglesias ‘Soy un truhán, soy un señor’. Un ‘must’. El Tricicle se’n va en plena forma, deixant el pavelló alt i preparant un documental.

Temes:

Humor Liceu