El pròxim 29 de setembre

La «superestrella» Raphael cantarà i serà premiat en els Billboard llatins

Al llarg de la seva carrera artística, el cantant ha gravat més de 60 discos i ha venut més de 70 milions de còpies

Raphael presenta ’Sexo sentido’ / periodico

3
Es llegeix en minuts
EFE

L’internacionalment reconegut cantant espanyol Raphael serà guardonat amb el premi Billboard Trajectòria Artística i cantarà durant la gala dels Premis Billboard de la Música Latina 2022, que se celebrarà a Miami el pròxim 29 de setembre.

L’organització Billboard i el canal hispà Telemundo, que transmetrà la gala en viu, van anunciar aquest dijous que «Raphael serà honrat per la seva excepcional trajectòria professional i les seves contribucions artístiques i personals que han influït el desenvolupament de la música llatina a nivell mundial».

Amb una carrera artística de més de 60 anys durant la qual ha gravat més de 60 discos i venut més de 70 milions de còpies, Raphael és un pioner de la balada romàntica en espanyol que, amb la seva veu i el seu estil interpretatiu singular, ha transcendit fronteres culturals i geogràfiques.

El seu nom s’afegirà als d’Andrea Bocelli, Armando Manzanero, Carlos Santana, Conjunto Primavera, Emmanuel, Flaco Jiménez, Intocable, Jorge Pinos, José José, Juan Luis Guerra, Los Lobos, Los Temerarios, Maná, Marco Antonio Solís, Miguel Bosé, Paquita la del Barrio, Ricardo Arjona y Roberto Carlos, que van rebre abans el Premi Trajectòria Artística de Billboard.

Nascut a Linares (Espanya) el 1943, Miguel Rafael Martos Sánchez, conegut com a Raphael, va ser portat per la seva família a Madrid i als quatre anys ja formava part del cor de l’Escolania de l’Església de San Antonio.

Als nou anys va guanyar el seu primer premi internacional a la millor veu infantil d’Europa al Festival de Salzburg (Àustria), però l’inici de la seva carrera professional no va arribar fins al 1962.

Guanyador de diversos premis, incloent-hi el primer, en el Festival Internacional de la Cançó de Benidorm (Espanya), va participar durant dos anys consecutius al Festival d’Eurovisió com a representant d’Espanya i va protagonitzar diverses pel·lícules.

Una superestrella amb 60 anys de carrera

El cantant espanyol ha conquerit públics dels més importants escenaris del món com el Madison Square Garden, Radio City Music Hall i Carnegie Hall de Nova York, L’Olympia de París, el Palladium de Londres i el Bellas Artes de Mèxic, i una innombrable llista de recintes per tot Amèrica, Àsia, Austràlia i Europa.

Compta amb 335 Discos d’Or i 50 Discos de Platí, així com un Disc d’Urani per vendre més de cinquanta milions de còpies, guardó que, a més d’ell, només han rebut Queen, AC/DC i Michael Jackson.

’Yo soy aquel’, ’En carne viva’ i ‘Mi gran noche’ són alguns dels seus grans èxits que acumulen vendes i streaming milionari.

En l’actualitat celebra els seus 60 anys de trajectòria recorrent el món amb la gira Raphael 6.0, el mateix títol del seu últim disc.

A finals d’any presentarà un nou àlbum, escrit i produït per Pablo López.

La gala dels Premis Billboard llatins es realitzarà el 29 de setembre al Watsco Center de Miami i serà transmesa en viu per Telemundo, a més de simultàniament pel canal de cable hispà d’entreteniment Universo, el servei de streaming Peacock i l’aplicació de Telemundo.

També es podrà veure a Llatinoamèrica i el Carib per Telemundo Internacional.

Del 26 de setembre a l’1 d’octubre tindrà lloc a Miami la Setmana de la Música Llatina de Billboard, amb presentacions exclusives, converses, tallers, esdeveniments i experiències exclusives per a fans.

Notícies relacionades

Aquest any l’artista amb més nominacions als Premis Billboard de la Música Latina és el porto-riqueny Bad Bunny, amb 23.

El segueixen la cantant colombiana Karol G, amb 15; el reguetoner porto-riqueny Farruko, amb 11; el també porto-riqueny Rauw Alejandro, amb 10, i el grup musical de batxata dominicano-nord-americana Aventura, amb 7.