Error històric

Una obra de Piet Mondrian, exhibida de cap per avall durant 75 anys

Una obra de Piet Mondrian, exhibida de cap per avall durant 75 anys
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una obra d’art del pintor abstracte holandès Piet Mondrian ha estat penjada de cap per avall a diverses galeries durant 75 anys, segons ha descobert un historiador de l’art. Malgrat la revelació, l’obra continuarà mostrant-se al revés per evitar que pateixi danys al canviar la seva posició, segons els experts.

L’obra, del 1941, té per títol ‘New York City I’ i es va exposar per primera vegada al MoMA de Nova York el 1945, i pertany a la col·lecció d’art de Renània del Nord-Westfàlia, a Düsseldorf (Alemanya) des del 1980.

Notícies relacionades

El descobriment es va fer per casualitat, segons ha avançat ‘The Guardian’: l’experta en art Susanne Meyer-Büser va detectar a principis d’any a l’obra un «engruiximent de la quadrícula» inapropiat a la part inferior del quadro, quan hauria d’estar en la superior, «com un cel fosc», però va advertir que podria danyar-se de forma irreversible la pintura si ara se la girava.

Segons la galeria de Düsseldorf, la seva sèrie recentment revisada de pintures de la ciutat de Nova York del 1941 i el 1942, poc abans de la seva mort als 71 anys, va ser vista com «una revolució en el concepte estricte de Gestalt».

Temes:

Museus Art