Jornades pioneres

El públic pren la paraula al Romea

El primer Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre connectarà a Barcelona amants de les arts escèniques i especialistes en audiències

El públic pren la paraula al Romea

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

¿Què interessa al públic teatral? ¿Què vol? ¿Què busca? Hi ha molts especialistes en audiències i nombrosos estudis, però, fins ara, ningú havia reunit espectadors habituals de teatre de tot el món per parlar, analitzar i debatre sobre el que volen veure a l’escenari. Amb idea de descobrir-ho, el Teatre Romea de Barcelona acull des d’aquest dilluns el primer Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre, un projecte de la Fundació Àfora-Focus.

Malgrat les diferències culturals i generacionals, el públic de teatre té en comú la curiositat i el compromís amb la cultura en viu i en directe. Això almenys ha quedat clar en les converses preliminars mantingudes amb més de 50 espectadors convidats de 25 països, de tots els continents, per preparar el congrés i establir les bases d’un Manifest que s’acabarà de perfilar durant la pionera cita.

El programa

Notícies relacionades

L’australiana Katia Johanson, professora d’Investigació d’Audiències a l’Escola de Comunicació i Arts Creatives de la Universitat de Deakin, inaugurarà les jornades amb ‘La paradoxa dels públics’ i farà el taller ‘Treballant amb els espectadors del futur’. I la italiana Antonella Broglia, actriu i promotora cultural, parlarà del teatre com a eina d’innovació social.

També s’organitzaran taules rodones. Una d’aquestes girarà entorn d’experiències d’escoles d’espectadors a Llatinoamèrica i Catalunya; una altra versarà sobre els reptes de les escoles d’espectadors. També es parlarà d’experiències creatives amb espectadors i de teatre social, inclusió, accessibilitat. A més, hi haurà diversos tallers. Entre aquests, un de dedicat als espectadors del futur i un altre titulat ‘Ficcions socials’. Aquest últim estarà liderat per Roger Bernat, creador d’espectacles on el públic s’ha d’implicar activament.

Temes:

Teatre Focus