Cine fantàstic

El Festival de Sitges supera el seu rècord amb 70.800 entrades venudes

  • Sitges 2022, dia 1: cap a la resurrecció definitiva

El Festival de Sitges supera el seu rècord amb 70.800 entrades venudes

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El 55è Sitges Festival Internacional de Cine Fantàstic de Catalunya ha batut el seu rècord d’entrades úniques venudes, amb un total de 70.833 fins aquest dijous i quan encara queden tres dies de certamen.

Ho han explicat el director del festival, Ángel Sala, i la directora de la Fundació Sitges, Mònica Garcia, que també han ressaltat la recaptació que l’edició ha aconseguit fins al moment, amb 728.000 euros, i que hi han passat 130.000 espectadors.

Garcia ha assegurat que aquesta xifra de recaptació ja ha superat la del 50è aniversari del 2017, quan van ser 720.582 euros, i s’acosta als 750.000 de la del 2018, que va comptar amb un concert de John Carpenter i les entrades van ser més cares.

Sala ha assegurat que esperava una «tornada del públic molt brutal» perquè el cine fantàstic es troba, segons el seu parer, en una situació de consum privilegiat i per la diversitat de la programació.

Ha dit que ha sigut una edició «complicada» de preparar i ha remarcat la gran col·laboració amb distribuïdores i productores, per la qual cosa ha costat tancar cada un dels títols del 2023.

El director del festival també ha remarcat que volen pensar en un tipus de leitmotiv «diferent», tot i que amb picades d’ullet específiques als aniversaris. Ángel Sala ha dit que és possible que l’any que ve hi hagi picades d’ullet al 50è aniversari de ‘L’exorcista’ o altres pel·lícules, però el leitmotiv serà «una altra cosa».

Notícies relacionades

El director ha remarcat que pot ser un leitmotiv dedicat a un personatge o un director que faci una ‘carta blanca’ amb els títols que consideri importants: «Hi ha altres formes de fer un leitmotiv que no sigui el típic de l’efemèride», ha assenyalat.

Ha assegurat que també vol llançar un programa de recuperació de títols oblidats del cine fantàstic per entendre fenòmens recents en el gènere.