Art

La Generalitat subvencionarà amb 2,1 milions el Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

El centre, que s’ubicarà al monestir de la localitat, acollirà la col·lecció de pintura catalana de la baronessa

La Generalitat subvencionarà amb 2,1 milions el Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols
1
Es llegeix en minuts

La Conselleria de Cultura de la Generalitat subvencionarà amb 2.100.057 euros, durant el període 2022-2025, la reforma i museografia del monestir de Sant Feliu de Guíxols (Girona), on s’ubicarà el Museu Carmen Thyssen, que mostrarà la seva col·lecció de pintura catalana, segons ha informat aquest dilluns el Departament.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, acompanyada per responsables del seu departament, ha visitat avui dilluns el monestir, on s’ha reunit amb l’alcalde de la localitat costanera, Carles Motas, el primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz, la baronessa Carmen Cervera i el membre de la Fundació Thyssen Guillermo Cervera, a més de representants de Nieto Sobejano Arquitectos.

Garriga ha pogut conèixer «de primera mà» el projecte, de què es parla des de fa gairebé quinze anys, i s’ha interessat pels aspectes i les fases de la construcció del futur centre.

Notícies relacionades

La reunió ha acabat amb una breu visita al recinte monàstic, que està previst que aculli el fons permanent de la col·lecció de pintura catalana dels segles XIX i XX de Carmen Thyssen. De moment no ha transcendit quines obres integraran aquesta col·lecció permanent. El monestir de Sant Feliu de Guíxols, de l’ordre benedictina, té més de mil anys d’història i té elements romànics i gòtics.

Sant Feliu de Guíxols ja compta des del 2012 amb l’Espai Carmen Thyssen, dedicat a exposicions temporals de peces de la col·lecció de la baronessa.