Guardons

Cinc pel·lícules espanyoles, preseleccionades per als Premis del Cinema Europeu

La llista inicial de films consta de 30 títols

Cinc pel·lícules espanyoles, preseleccionades per als Premis del Cinema Europeu
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cinc pel·lícules espanyoles figuren entre els primers trenta llargmetratges preseleccionats per a la nominació als Premis del Cinema Europeu, la gala del qual se celebrarà al desembre a la capital islandesa, Reykjavík, va informar l’Acadèmia de Cinema Europeu (EFA, per les seves sigles en anglès).

Es tracta d’‘Alcarràs’, de Carla Simón; ‘Maixabel’, d’Icíar Bollaín; ‘Madres paralelas’, de Pedro Almodóvar; ‘As Bestas’, de Rodrigo Sorogoyen i ‘Pacifiction’, d’Albert Serra, assenyala el comunicat. ‘Alcarràs’ va guanyar l’Os d’Or en l’última edició del Festival de Berlín i ‘Pacifiction’, la primera pel·lícula de Serra que competia per la Palma d’Or, va tenir molt bona rebuda al Festival de Cannes.

La llista de films preseleccionats per a la 34a edició dels premis inclou com a títols destacats ‘Belfast’, de Kenneth Branagh; ‘Tori and Lokita’, de Jean-Pierre i Luc Dardenne; ‘Triangle of sadness’ (Palma d’Or), de Ruben Östlund; ‘As Far As I Can Walk’, de Stefan Arsenijevic i ‘Close’ (Gran Premi a Cannes), de Lukas Dhont.

La segona llista de preseleccionats, d’entre deu i quinze títols, es coneixerà al setembre.

Poden optar als Premis del Cinema Europeu els llargmetratges europeus que, entre altres criteris, s’hagin projectat oficialment per primera vegada entre l’1 de juny del 2021 i el 31 de maig del 2022 i tinguin un director europeu.

En les pròximes setmanes, els 4.400 membres de l’acadèmia començaran a visionar les pel·lícules preseleccionades i, quan s’anunciï la segona llista, votaran per a les nominacions en les categories de pel·lícula europea, director, actor, actriu i guionista, així com de documental europeu.

Notícies relacionades

Les nominacions es donaran a conèixer el 8 de novembre i els guanyadors s’anunciaran en la cerimònia dels Premis del Cinema Europeu, que se celebrarà el 10 de desembre a Reykjavík.

Les pel·lícules seleccionades optaran, a més, als Premis a l’Excel·lència en les categories de cinematografia europea, muntatge, disseny de producció, disseny de vestuari, maquillatge i perruqueria, partitura original, so i efectes visuals.

Temes:

Pel·lícules