MÉS PERIÓDICO

Keke Palmer: el magnetisme de la protagonista de ‘¡Nop!’ ja no té fre

  • L’estrena del pertorbador drama sobre ovnis que ha rebentat la taquilla als EUA la situa en l’òrbita d’estrella global.

Keke Palmer: el magnetisme de la protagonista de ‘¡Nop!’ ja no té fre
2
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

La primera escena que l’actriu Keke Palmer protagonitza a ‘¡Nop!’, la pel·lícula de terror que promet triomfar a la taquilla espanyola com acaba de fer-ho a la nord-americana, és absolutament memorable. La noia que encarna, una ensinistradora de cavalls, irromp en pantalla per explicar un protocol de seguretat a un equip de rodatge de Hollywood i, enmig de la seva presentació, comença a vendre’s a si mateixa als seus interlocutors: per interpretar un paper, o com a especialista en les escenes perilloses o, fins i tot, per preparar sandvitxos, el que sigui. I mentre pronuncia el monòleg, Palmer traspua el tipus d’aclaparador magnetisme que els espectadors ens hem acostumat a esperar únicament de les grans estrelles. 

Notícies relacionades

Ella no ha aconseguit la fama encara –a Espanya, de fet, és una completa desconeguda–, però fa 20 anys dels seus 28 que agafa cada vegada més protagonisme en la indústria nord-americana de l’entreteniment, i mentrestant va fent història de diverses maneres: va ser la primera dona negra a protagonitzar la seva pròpia telesèrie per al totpoderós canal infantil Nickelodeon, ‘True Jackson, VP’ (2008-2011) i la primera dona negra que va donar vida a la Ventafocs en el musical homònim de Broadway, i l’estrena de ‘Just Keke’ el 2014 la va convertir en la presentadora més jove d’un ‘talk show en la història de la televisió del seu país’. En aquest temps, a més, ha guanyat un Emmy –per la telesèrie ‘Turn up with the taylors’–, ha demostrat els seus dots com a cantant en un disc de R&B –‘So uncool’ (2007)–, ha publicat un llibre d’autoajuda en què relata batalles contra la depressió i l’ansietat –‘I don’t belong to You: quiet the noise and find your voice’, publicat el 2017– i diuen, els que en saben d’aquestes coses, que ha convertit algunes de les seves aparicions públiques en fenòmens virals.

En el currículum de Palmer, d’altra banda, fins ara no hi havia papers principals en ‘blockbusters’ o telesèries d’èxit o col·laboracions amb cineastes de prestigi. Les seves respectives intervencions a ‘Estafadoras de Wall Street’ (2019) i les telesèries ‘Insecure’ i ‘Scream Queens’ van ser definitivament secundàries, i a les comèdies animades ‘Big Mouth’ i ‘Recursos humanos’ només hi va aportar la veu; i el rodatge de la que havia de ser la seva pròxima ficció televisiva, ‘Being mortal’, va quedar en suspens a causa del comportament inapropiat del seu company de repartiment Bill Murray. En conseqüència, fins i tot per als que han pogut seguir-li la pista resulta difícil apreciar-la com a actriu. En aquest sentit, però, res tornarà a ser igual gràcies a ‘¡Nop!’.