20 aniversari

Rècord d’assistents al cine a l’aire lliure a Montjuïc

Malgrat la calor, les 16 sessions del cicle a la fossa de l’antiga fortalesa militar han aconseguit congregar 39.000 espectadors

Rècord d’assistents al cine a l’aire lliure a Montjuïc
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Sala Montjuïc de Barcelona, que ofereix cine a l’aire lliure al Fossat de Santa Eulàlia, ha tancat l’edició del 20 aniversari amb un «rècord històric» de públic al reunir més de 39.000 espectadors en les 16 sessions, segons han comunicat els responsables en un comunicat. Nathalie Modigliani, Mireia Manén i Guillem Galera, els directors de la cita, han considerat que l’èxit de la proposta demostra que el cine a l’aire lliure «té alguna cosa de ritual, de trobada social i de màgia que fa que la població d’un territori s’hi aboqui amb entusiasme».

Notícies relacionades

Tots els dies es va aconseguir el ‘sold out’ amb l’única excepció de l’1 d’agost, quan es va projectar ‘Un héroe’, d’Asghar Farhadi. Ni tan sols la sufocant calor d’aquest estiu ha impedit al públic afegir-se a la tradició de veure cine a la fresca en gandules o assegut a l’herba. La programació al llarg de 16 nits de música en viu i cine ha comptat amb films projectats en versió original subtitulats en castellà com ‘Grease’, ‘Interstellar’, ‘Alcarràs’, ‘Coda’, ‘Licorize Pizza’, ‘Pulp Fiction’, ‘Lost in Translation’ i ‘Perseguit per la mort’, entre d’altres. Cada dia ha comptat amb un concert previ a la projecció en què aquest any han participat grups com The Sey Sisters, Los Stompers i HalliGalli.

On sí que continua el cine és al CaixaForum, situat també a Montjuïc al costat de la Font Màgica. El pròxim dia 11 es projectarà ‘Minari: Història de la meva família’ (Lee Isaac Chung, 2020); el 18, ‘Otra ronda’ (Thomas Vinterberg, 2020); el 22, ‘Madres verdaderas’ (Naomi Kawase, 2020) i el 25, ‘Nomadland’ (Chloé Zhao, 2020).