Claus del ‘Motomami Tour’

Cinc espòilers del ‘Motomami Tour’ que caracteritzen els innovadors concerts de Rosalía

  • L’exèrcit ‘Motomami’ ja ocupa les portes del Palau Sant Jordi

  • Rosalía és l’artista més escoltada per la Generació Z

Cinc espòilers del ‘Motomami Tour’ que caracteritzen els innovadors concerts de Rosalía

EPC

5
Es llegeix en minuts
Judit Bertran
Judit Bertran

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A l’espera que el ‘Motomami Tour’ aterri a la nostra ciutat, resulta inevitable veure com els espectadors dels concerts ja celebrats en altres ciutats d’Espanya comparteixen a la xarxa diverses pistes de com com és el concert de Rosalía i quines novetats tan esperades ens oferirà.

La compra d’entrades va ser un èxit, ja que el ‘sold out’ va arribar de manera imminent i, en alguns llocs com Madrid la prevenda va deixar només uns quants seients disponibles per a la venda d’entrades oficial. Però, d’altra banda, també va obtenir diverses crítiques per l’elevat preu, comparable a concerts d’artistes amb un calibre internacional i amb més experiència en el món de la música, com Beyoncé i Coldplay.

És per això que els que tinguin la seva entrada per al ‘Motomami Tour’ no esperen un xou qualsevol, sinó un espectacle en què l’artista pugui sorprendre el públic amb les seves cançons i ‘performance’ d’alta volada.

Així doncs, hem recopilat cinc espòilers que s’han repetit de manera sistemàtica en cada concert de Rosalía i que ja formen part de l’essència del Motomami Tour. Per tant, si vol anar al concert sense expectatives i viure l’experiència des de zero, no continuï llegint.

1. Càmera ‘selfie’

Un dels elements clau perquè funcioni un concert és la retroacció del públic i la interacció amb les pantalles. Així doncs, el més habitual en els concerts –ja siguin d’alta o baixa escala– és que es reprodueixin els mateixos plans audiovisuals, normalment un de més general i un altre més a primer pla. La dinàmica en els esdeveniments musicals no sol sortir de la realització estàndard.

Però Rosalía ha complert la innovació d’un altre mètode audiovisual: amb diverses càmeres en moviment i fins i tot ella mateixa disposa d’una càmera ‘selfie’ que enfoca el primer pla de l’artista i es reprodueix a les pantalles dels estadis. És un element clau de proximitat i innovació per a l’audiovisual, ja que transmet més moviment i proximitat per part de l’artista.

I parlant de proximitat, un altre espòiler dels concerts és que els afortunats de primera fila –amb l’entrada a Pista A– podran disfrutar de tenir l’artista a escassos metres.

I sí, a pocs metres, ja que Rosalía arriba un moment en què interactua de manera activa amb els seus espectadors més pròxims baixant a la pista (amb la seva càmera ‘selfie’). Així doncs, la cantant catalana descendeix a peu de pista cantant la cançó ‘La noche de anoche’, una col·laboració amb Bad Bunny que no forma part del disc ‘Motomami’.

En el concert de València en concret, un fan de la cantant li va dir «t’estimo» quan Rosalía li va cedir el micro perquè cantés ell també. I ella va respondre «jo també», entre les lletres de la cançó.

2. ‘Despechá’, la cançó inèdita

Una de les armes més potents per promocionar una cançó avui dia és a través de la xarxa social de TikTok, i això ha passat amb la cançó inèdita que Rosalía canta en els seus concerts: ‘Despechá’.

Abans de ser publicada, els versos «‘Yo decidí que esta noche se sale, con todas mis motomamis y todas mis gyales’», estan a la ment dels fans que no se’n perden ni una i també a la dels aficionats a les xarxes socials –en concret TikTok– que estan al dia de les noves musicals.

El factor de cantar cançons inèdites sense publicar és un mètode que alguns artistes, com Bad Gyal, utilitzen per poder crear més expectatives sobre una cançó i augmentar les ganes que la data d’estrena s’anunciï. Això sí, en els concerts després del d’Almeria, la majoria del públic ja se sabia els versos de ‘Despechá’, ja que a TikTok la mateixa Rosalía va penjar un vídeo amb la cançó inèdita.

3. Es desmaquilla i es talla els cabells

Una altra part del xou que impacta i és innovadora és l’absència de canvis de ‘look’, característica en concerts d’artistes mundialment famosos, i la presència de canvis estètics.

Però, ¿quins canvis ens esperen? L’artista, a la cançó de ‘Diablo’, es col·loca en una cadira al mig de l’escenari i es desmaquilla en directe. Però això no és tot, quan està acabant la cançó, l’artista es talla les dues llargues trenes amb unes tisores. Canvia de l’arreglada formal a més naturalitat i llibertat de moviment amb els cabells deixats anar.

4. Canvis de ‘look’ en cada concert

Ja que l’absència de canvis de ‘look’ en els mateixos concerts va començar amb una crítica de diversos fans, l’artista no ha decebut amb un vestuari diferent per a cada concert.

Així doncs, a Almeria es va vestir amb un vestit de color vermell, a València va optar pel mateix en color blau, a Madrid en va utilitzar un altre de color vermell i a Granada va optar per un de blanc que deixava al descobert el seu nou tatuatge a la cama esquerra.

5. Pre ‘Bizcochito’

En el primer concert, a Almeria, la cantant de Sant Esteve de Sesrovires va fer una cara molt característica abans de cantar la cançó ‘Bizcochito’. Aquesta cara, intencionada o no, s’ha replicat i recreat en múltiples ocasions a les xarxes socials com Twitter i TikTok, que han utilitzat l’humor de la seva expressió facial.

Així doncs, a Rosalía li va fer gràcia el ‘boom’ mediàtic que va tenir la seva expressió, i en tots els concerts que han seguit fins ara (Almeria, Sevilla, Granada, Màlaga, València i Madrid) ha fet la mateixa cara, en el mateix moment, just abans de cantar ‘Bizcochito’.

Notícies relacionades

Aquesta és, junt amb el vídeo amb la cançó inèdita a TikTok i la interacció en els seus concerts amb el públic, una altra manera que té Rosalía de mostrar que escolta els seus fans i espectadors, i que s’adapta i els sorprèn de múltiples maneres amb un efecte rebot a totes les xarxes socials.

Pròxima parada: Palau Sant Jordi

Aquest cap de setmana l’artista catalana oferirà dos concerts a Barcelona, l’dissabte i l’altre, diumenge. Així doncs, des d’aquest dimarts ja hi ha alguns fans que s’han aventurat a acampar a les portes del recinte per obtenir l’experiència completa i poder així ser un dels afortunats que aconsegueixi tenir Rosalía a centímetres.