El 2024

Disney pot quedar-se sense els drets de Mickey Mouse

El personatge, creat el 1928, entraria a formar part del domini públic

Disney pot quedar-se sense els drets de Mickey Mouse
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresa nord-americana Disney podria perdre els drets d’exclusivitat de Mickey Mouse, la seva figura més icònica. La protecció del personatge caduca 95 anys després de la seva creació, i el 2024 acaba aquest període. Ara s’hauran de plantejar si sol·liciten una pròrroga per evitar que el ratolí de grans orelles negres passi a formar part del domini públic.

Notícies relacionades

El 2024, la imatge que quedaria lliure seria la que apareix a la pel·lícula ‘Streamboat Villie’ (1928), no les posteriors modificacions. La companyia fundada per Walt Disney ja va aconseguir una moratòria el 1975, quan van allargar de 56 anys a 75 la conservació dels drets. El 1998 ho van fer fins als 95 anys.

Conservarien la marca registrada

En cas d’entrar a formar part del domini públic, Disney continuaria ostentant la marca registrada. Així ho explica a The Guardian Daniel Mayeda, expert en cine de la Facultat de Dret UCLA (Los Angeles). Si una productora o una oenagé decidís utilitzar el ratolí de manera que recordés les seves creacions, la nord-americana podria al·legar una violació de la marca registrada.

Temes:

Empreses Disney