Balanç

El Sónar suma 122.000 assistents en la segona edició més exitosa de la seva història

El públic local es dispara fins al 70% pel 30% d’assistents estrangers

  • El públic estranger del Primavera Sound va ser del 65%

  • C Tangana beneeix la sobretaula en el Sónar 2022

El Sónar suma 122.000 assistents en la segona edició més exitosa de la seva història

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El festival Sónar ha fet aquest dissabte balanç de la seva edició número 29 –les dues últimes en format reduït obligat per la pandèmia–, que s’acabarà diumenge de matinada, i les dades són espectaculars. Més de 122.000 espectadors han assistit a la cita musical i de creativitat digital. En concret, 43.000 en les tres jornades del Sónar en horari diürn i 79.000 en les dues del Sónar de nit.

És la segona millor dada d’assistents en la història del festival: no s’ha pogut millorar la històrica xifra del 2018, en què es va arribar als 128.000 espectadors, coincidint amb el 25è aniversari de la mostra. El retorn a la normalitat ha suposat un balanç exitós per a la cita, que ha comptat amb un 30% de públic estranger (assistents de 122 països), en què el talent local ha tingut un paper fonamental. Es pot assenyalar que la proporció en l’assistència al Sónar ha sigut durant anys d’un 55%-45% a favor del públic local que, tanmateix, en aquesta edició s’ha disparat fins al 70%. En el recent Primavera Sound l’assistència d’estrangers va pujar fins al 65%.

Notícies relacionades

Una dada indicativa es va registrar divendres a la nit, amb l’actuació del madrileny C. Tangana com a gran atractiu. El festival va tenir el segon ‘sold out’ de la seva història amb 34.000 assistents a la Fira de l’Hospitalet. «Tècnicament, ha sigut un repte encaixar aquest concert», ha aplaudit Enric Palau, un dels quatre directors (amb Sergio Caballero, Ventura Barba i Ricardo Robles) de la cita, en la roda de premsa de balanç celebrada aquest dissabte a la tarda. Un altre dels concerts que ha destacat la direcció ha sigut el del barceloní Rojuu (19 anys), pel que suposa de canvi –i atractiu– per a les noves generacions.

«Estem a prop de recuperar tota la vitalitat després d’aquests dos anys de pandèmia; i el 2023 arribarem al 30 aniversari en plena forma», ha sentenciat Robles. «Celebrem l’arrelament a la ciutat», ha afegit. L’organització de la cita de músiques avançades ha informat a més de les dates de la pròxima edició, en què arribarà a les tres dècades. Seran els dies 15, 16 i 17 de juny del 2023.

Temes:

Sónar 2022