Diva americana

Així serà el retorn de Christina Aguilera a Espanya en el Cap Roig Festival 2022

L'artista actuarà el pròxim 23 de juliol en el qual és l'esdeveniment musical de l'any en la Costa Brava

La cantant presentarà "La Fuerza", un dels seus últims EP editat íntegrament en castellà i ple de ritmes llatins

Christina Aguilera presentarà en el Cap Roig La Fuerza

Christina Aguilera presentarà en el Cap Roig La Fuerza / Cedida

3
Es llegeix en minuts
Pep Canals

Corria la tardor de 2003 quan Christina Aguilera trepitjava per última vegada un escenari a Espanya. En aquella ocasió, l'artista nord-americana presentava el seu disc “Stripped” a Barcelona. Aquest estiu, i gairebé 18 anys després, Aguilera tornarà a actuar al país i el farà en un dels festivals referents del sud d'Europa i l'esdeveniment musical de l'any en la Costa Brava: el Cap Roig Festival, que enguany celebra la seva 22a edició amb un cartell d'artistes nacionals i internacionals de luxe.

La diva del pop americana presentarà el pròxim 23 de juliol al públic i en un concert únic el seu últim ‘EP’ editat íntegrament en castellà titulat “La Fuerza”, un treball plagat de ritmes llatins i amb temes que han comptat amb la col·laboració d'alguns dels artistes del moment com Ozuna, Nathy Peluso, Nicki Nicole o Becky G.

Aquest treball, llançat el mes de gener passat, compta amb sis temes i és un homenatge de l'artista a les seves arrels llatines. Però la cantant tenia dues sorpreses més per a enguany. El 30 de maig llançava el ‘EP’ “La Tormenta” i, un dia més tard, el seu últim disc, “Aguilera”, que combina els temes dels dos senzills. En aquesta nova etapa, l'artista es mostra madura en el musical i el personal, i exposa el seu apoderament femení en temes com “Pa les meves noies” o “La Reina”, entre altres.

Aguilera ha venut més de 43 milions de discos al llarg de la seva trajectòria i ha aconseguit, fins a cinc vegades, el número 1 de la llista Hot 100 de Billboard, encapçalant la llista durant tres dècades seguides. A més, l'artista compta amb sis premis Grammy, una estrella en el passeig de la fama de Hollywood i ha estat inclosa en la llista dels 100 millors cantants de tots els temps de la revista "Rolling Stone". L'últim premi va ser el 'Music Icon Award' en els 'People's Choice Award' de 2021.

El programa del Cap Roig Festival 2022

El Cap Roig Festival, organitzat per Clipper's Live i amb l'impuls de CaixaBank, tornarà a tenir un escenari únic situat al Jardí Botànic de Cap Roig de Calella de Palafrugell. Un entorn únic amb vista a la mar i amb tota la bellesa de la Costa Brava. L'esdeveniment arrencarà un dia abans de l'actuació d'Aguilera, el 22 de juliol, i com cada any comptarà amb els noms més rellevants del panorama musical internacional i nacional.

“Tenim moltes ganes de començar aquesta nova edició, que tornarà a reunir grandíssimes estrelles del panorama internacional i nacional damunt de l'escenari de Cap Roig. Continuem amb l'eclecticisme que ens caracteritza amb la intenció d'oferir un festival per a tots els públics i arribar a la màxima audiència possible", assegura Juli Guiu, director de Cap Roig Festival.

El Cap Roig Festival se celebrarà al Jardí Botànic de Cap Roig, situat a Calella de Palafrugell



/ Cedida

La primera actuació serà la del colombià Sebastián Yatra (22 de juliol) i després de l'actuació de Christina Aguilera el 23 de juliol li seguiran els catalans Stay Homas (24 de juliol), Pablo Alborán (29 de juliol), Miki Núñez (30 de juliol), Els Pets (31 de juliol), Taburete (1 d'agost), Raphael (2 d'agost), Rosario (3 d'agost), Sergio Dalma (4 d'agost), Camilo (5 d'agost), Mika (6 d'agost), Xiula (7 d'agost), Sting (8 d'agost), Dani Martín (9 d'agost), Bye Bye Monsters (12 d'agost), Joan Dausà (13 d'agost), Morat (14 d'agost) i el tancament amb Rigoberta Bandini (15 d'agost).

Concert solidari i Cap Roig Mini

El concert de Sergio Dalma ha estat el triat per CaixaBank per a destinar la recaptació a una causa solidària vinculada amb el territori. En aquesta ocasió, el projecte secundat serà l'adequació i equipament d'una sala d'estimulació sensorial del Centre d'Atenció Especialitzada La Bòbila Nova, que està desenvolupant la Fundació Vimar.

El Cap Roig Festival s'ha convertit en un dels festivals referents del sud d'Europa



/ Cedida

D'altra banda, l'organització continua apostant per atreure a tots els públics, també als més petits, amb el Cap Roig Mini. Xiula i Bye Bye Monstre seran els grups que actuaran en aquest esdeveniment. "Continuem potenciant els espectacles familiars a través del Cap Roig Mini i apostant a la nit solidària", apunta Guiu.

Novetats gastronòmiques i 'Village' renovat

Els bessons Sergio i Javier Torres, els arxiconeguts xefs amb dues estrelles Michelín i propietaris del restaurant la Cuina Germans Torres, han estat els encarregats de renovar l'oferta gastronòmica del festival. En col·laboració amb 21deMarzo han treballat en una carta personalitzada i donaran servei en tots els esdeveniments exclusius organitzats pels patrocinadors del festival a les terrasses dels Jardins de Cap Roig i les zones de 'hospitality'.

Però aquesta no serà l'única novetat gastronòmica. Enguany, el 'Village' creat l'edició passada es redissenyarà de la mà de Cal Blay Food Lovers. Estil i gastronomia es fusionaran en un espai on el públic podrà gaudir d'actuacions en directe i una àmplia oferta culinària.

Encara tens dubtes? El Cap Roig Festival t'està esperant. Pots trobar més informació en aquest enllaç.