Entrevista

Camilo: «Vull estar sempre amb la meva família, no sortiria de gira si no pogués acompanyar-me»

L’artista colombià parla de com afronta la seva carrera en la música després del seu debut com a pare

La seva última cançó, ‘Pegao’, fa referència a l’arribada d’Índigo, la seva primera filla

Camilo: «Vull estar sempre amb la meva família, no sortiria de gira si no pogués acompanyar-me»

SONY MUSIC

4
Es llegeix en minuts

Camilo és un dels artistes més exitosos del panorama musical actual. El seu peculiar so llatí l’ha portat a estrenar un nou concepte en el gènere urbà, amb lletres suaus i ritme enganxós. Després de donar la benvinguda a la seva primera filla, Índigo, assegura estar ple de nous sentiments que desitja fer florir en la seva música. 

¿Què el mou a crear música? 

La vida és plena d’estímuls que mereixen ser immortalitzats. La fotografia de les coses que formen part de la nostra vida quotidiana m’inspira a voler transformar això en cançó i cantar-ho al món. 

¿Forma part d’un gènere musical?

No, jo soc dins de l’univers de la cançó. Sé que és molt obert això que estic dient, però és que a mi em sembla que els gèneres cada vegada importen menys, perquè quan se’n parla és amb la intenció de separar les coses, i jo prefereixo veure en què coincideixen. No tinc cap afany per posar-me etiquetes. 

¿Quina és la història darrere de la seva última cançó, ‘Pegao’? 

Quan la vaig escriure vaig sentir que era el tema adequat en el moment incorrecte. Estava complet i jo no tenia ganes de treure’l perquè no sentia que era temps de fer-ho. Fins que va arribar l’Índigo, el meu nadó, i em vaig adonar que la lletra d’aquesta cançó explicava exactament el que jo estava sentint per ella i per la meva dona. Vull estar «pegao» a ells sempre, i d’aquest sentir de celebració, de veure arribar l’Índigo, neix la cançó. 

¿Sent que la feina li roba temps que voldria dedicar a la seva família? 

No sento que sigui robar, perquè jo em dedico a això per pur amor al que faig. M’encanta el procés de la creació musical i disfruto compartint els seus fruits, però ara mateix no estic disposat a sacrificar unes coses per d’altres. Jo no sortiria de gira si no fos perquè puc fer-ho junt amb la meva dona i la meva filla, que m’acompanyen, tot i que fos en un ‘tour’ ‘sold out’ ple de possibilitats. Cada vegada desitjo menys sortir de casa meva, perquè és el meu espai i el dels meus éssers estimats. 

Ha fet alguns dels seus vídeos dins de casa seva, ¿què és el que el porta a gravar allà? 

M’encanta la meva casa, em sento molt a gust allà. La vam comprar quan estava gairebé caient a trossos, i la vam reconstuir sencera, allà va néixer un nou tipus d’amor per aquest espai que és la llar comuna. Representa la meva família sencera, és el lloc somiat on conviure amb elles, i també estic «pegao» a la meva caseta. 

¿Ha pensat com pot afectar la fama a la seva família? ¿Se sent segur mostrant-los a les xarxes socials?  

M’ho plantejo molt, l’Índigo encara no ha aparegut per les xarxes socials perquè volem respectar la seva tranquil·litat i la seva privacitat. El dia que tingui ganes d’estar per allà ja ens ho dirà, però per ara és una cosa que a ella no li interessa, òbviament. 

Si és molt pública la seva relació amb Evaluna, i han treballat junts en diverses ocasions. 

Sí, treballar amb ella és un privilegi tremend. És la meva artista favorita i tenir temps de comptar amb ella com a col·laboradora, com a directora dels meus vídeos, i com a parella, és fantàstic.  

¿Va saber des del principi que volia estar amb ella i formar una família? 

La nostra relació va anar pas a pas. Jo primer vaig saber que volia estar amb ella, i vaig trigar poc a saber que volia estar amb ella per sempre, i després que desitjava formar una família. Tot va ser molt natural i molt fàcil al seu costat , és la meva companya i estimo veure-la florir. 

Acaba d’anunciar que traurà un tema amb Alejandro Sanz. 

Sí, ens vam conèixer al WiZink Center, durant el meu ‘tour’ passat. Ell va venir a veure’m amb la seva família i allà vam parlar de les ganes que teníem de col·laborar junts. El que va començar amb una xerrada es va fer realitat i la cançó surt el 16 de juny. 

¿Què explica el tema? 

‘NASA’ és una cançó que sorgeix des de la paranoia, de la gelosia, de la por de perdre algú. És la immortalització d’un sentiment tan humà com són les inseguretats. 

Moltes de les seves cançons han sigut virals a les xarxes socials, sobretot a TikTok. ¿Sent pressió per continuar creant música que es viralitzi?  

Suposo que això serà important per al meu equip, els que treballen amb mi i s’encarreguen de totes aquestes coses, però no per a mi. Totes les cançons que jo escric són exitoses abans que surtin perquè em representen, m’agraden i em fan feliç. Que després sigui viral o es converteixi en número u són coses que jo ja no manejo perquè s’escapen de la meva creativitat i no hi inverteixo gaire energia. 

Notícies relacionades

Sent un compositor tan personal, ¿com va ser allò de compondre per a altres músics?

És un exercici diferent. Et permet visitar universos molt diferents dels teus, perquè seran defensats i cantats per altres persones. Els has d’entendre molt bé per crear històries que s’adaptin a cada un. Però ara soc molt feliç que l’únic artista que canta les meves cançons sigui jo mateix. 

Temes:

Música