Festival

El Primavera Sound seguirà a Barcelona almenys fins al 2027

  • Els organitzadors de la mostra esperen firmar la setmana vinent el contracte amb l’ajuntament que garanteix la celebració de les pròximes cinc edicions

  • La 20a edició de la cita musical ha reunit gairebé mig milió d’assistents en 10 dies i 670 concerts

El Primavera Sound seguirà a Barcelona almenys fins al 2027

Ferran Sendra

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El festival Primavera Sound, que aquest dissabte tanca la seva edició més mastodòntica després de 10 dies i més de 670 concerts, seguirà a Barcelona almenys fins al 2027. Així ho va confirmar el codirector de la mostra Gabi Ruiz, que, en la tradicional roda de premsa de balanç, va anunciar que, després d’una reunió amb l’alcaldessa Ada Colau, s’ha avançat en la resolució d’algunes de les discrepàncies que dificultaven la continuïtat del festival a la ciutat i això farà possible que la setmana vinent es firmi el contracte que garanteix la celebració de la cita al Parc del Fòrum durant els pròxims cinc anys.

Ruiz, que els últims mesos no ha tingut objecció a criticar obertament l’Administració de Colau, va agrair aquesta vegada públicament la «implicació» personal de l’alcaldessa i el «carinyo» que ha mostrat per «resoldre els problemes» que amenacen el futur del Primavera Sound a Barcelona. «No és un tema econòmic, no estem demanant diners; és un tema de voluntats», va insistir Ruiz.

Qüestió de dates

Aquest «tema de voluntats» es resumeix, bàsicament, en tres qüestions: la pretensió de garantir que el festival se celebra en dates del juny (i no del maig, un mes en què, segons va apuntar Ruiz, moltes bandes estan de gira pels Estats Units); la voluntat de negociar amb un només interlocutor (i no amb tres, com fins ara: l’Ajuntament de Barcelona, el de Sant Adrià i l’autoritat portuària), i la solució del conflicte que el festival manté amb l’Ajuntament de Sant Adrià, que aquest any ha provocat, per exemple, una reducció forçosa de l’aforament de l’anomenada zona Bits.

Notícies relacionades

«La nostra voluntat és quedar-nos a Barcelona perquè som un festival de Barcelona i sabem que una de les claus del nostre èxit és la ciutat de Barcelona, que és un reclam impressionant,» va afirmar Ruiz, que no va perdre ocasió d’expressar també el seu agraïment a la comunitat de Madrid per «totes les facilitats» que ha donat perquè el Primavera se celebri també allà a partir de l’any que ve (hi haurà un cap de setmana a cada ciutat).

La direcció de la mostra va assegurar també que l’experiència d’aquest any, amb dos caps de setmana al Parc del Fòrum, no es repetirà. La 20a edició del festival s’ha saldat amb una assistència de gairebé mig milió de persones (més de 220.000 el primer cap de setmana i 240.000, el segon) procedents de 139 països i, segons va revelar el també codirector Alfonso Lanza, ha suposat per a Barcelona un impacte econòmic de 349 milions d’euros.