Abusos a la feina

Puntades de peu a l’estómac, blaus: la directora japonesa Naomi Kawase és acusada d’agredir el seu equip

Puntades de peu a l’estómac, blaus: la directora japonesa Naomi Kawase és acusada d’agredir el seu equip
1
Es llegeix en minuts
EFE

La directora japonesa Naomi Kawase, la més reconeguda del seu país, ha sigut acusada d’abusar del seu equip de rodatge i fins i tot d’arribar a agredir alguns dels seus treballadors, han informat avui mitjans especialitzats a Hollywood.

La notícia arriba després de diverses denúncies, ocorregudes des del 2015, en les quals diferents empleats de la seva productora Kumie al·legaven abusos i intimidacions per part de la cineasta nipona.

El maig del 2019, un assistent de direcció ja va afirmar que, durant la gravació de ‘True Mothers’, Kawase li havia clavat una puntada de peu a l’estómac després d’haver-li comunicat que calia repetir una presa.

Després d’aquest incident, segons va explicar llavors la revista japonesa ‘Shukan Bunshun’, tot l’equip de fotografia de la producció esmentada va decidir dimitir dels seus respectius càrrecs.

Incidents repetits

No obstant, aquest setmanari ja havia documentat prèviament un incident similar produït l’octubre 2015, quan Kawase suposadament va donar diversos cops de puny a un membre del seu equip durant una reunió a la seu de la productora, ubicada a la ciutat de Nara (est del Japó).

L’empleat, que va abandonar l’empresa, va arribar a confirmar que havia sigut agredit i es va mostrar amb la cara plena de blaus, però tan sols unes setmanes després va emetre un comunicat juntament amb Kumie en el qual s’informava d’una resolució amistosa entre les parts.

Embolicada en aquesta polèmica que torna a acaparar els mitjans japonesos ara, la directora va estrenar divendres la primera part del seu documental olímpic, ‘Official Film of the Tòquio 2020 Olympic Games Side A’, que ha comptat amb una recepció molt limitada per part del públic.

Notícies relacionades

Kawase va guanyar el premi Càmera d’Or al Festival de Cannes el 1997, i es va convertir llavors en la cineasta més jove en aconseguir-ho.

A més, va ser nomenada ambaixadora de la UNESCO el mes de novembre passat després de més de 25 anys de trajectòria a l’elit del cine internacional, amb obres que posen el focus en la recerca de la identitat i els orígens dels seus protagonistes.