Festival de cine

Una d’aquestes 21 pel·lícules guanyarà aquest dissabte la Palma d’Or de Cannes

La pel·lícula d’Albert Serra, ‘Pacification’, té possibilitats malgrat la intrínseca raresa del director de Banyoles

Una d’aquestes 21 pel·lícules guanyarà aquest dissabte la Palma d’Or de Cannes

'Pacification'

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les pel·lícules seleccionades en la 75a edició del Festival de Cannes a la seva secció oficial i que aspiren a emportar-se la Palma d’Or aquest dissabte. Entre les aspirants d’una competició molt oberta hi ha la pel·lícula del català Albert Serra, que compta amb producció francesa, a més de ‘Decision to leave’, de Park Chan-Wook, i ‘Armageddon time’, de James Gray. Pràcticament tots els films porten un enllaç que remet a les cròniques diàries del festival de l’especialista cinematogràfic d’EL PERIÓDICO Nando Salvà, present a Cannes.

Pel·lícula: ‘Holy spider’

Director: Ali Abbasi

(Dinamarca)

A l’Iran del 2001, una periodista s’introdueix als barris baixos de la ciutat santa de Mashhad per investigar una sèrie de feminicidis.

Pel·lícula: ‘Les amandiers’ (Forever young)

Directora: Valeria Bruni Tedeschi

(França)

Un grup d’uns joves de vint anys són acceptats a la cèlebre escola d’interpretació Théâtre des Amadiers creada per Patrice Chéreau i Pierre Romans a Nanterre.

Pel·lícula: ‘Crimes of the future’

Director: David Cronenberg

(Canadà)

En un món futur en el qual en els cossos humans es produeixen mutacions, un artista realitza una performance en la qual exhibeix aquestes transformacions.

Pel·lícula: ‘Tori et Lokita’

Directors: Jean-Pierre i Luc Dardenne

(Bèlgica)

Dos nens africans que han emigrat en solitari a Europa s’enfronten a un entorn terriblement hostil a la Bèlgica actual.

Pel·lícula: ‘Stars at noon’

Directora: Claire Denis

(França)

A la Nicaragua dels anys 80, un home de negocis anglès i una periodista nord-americana inicien una relació. Aviat es veuran immersos en la complicada atmosfera política del moment.

Pel·lícula: ‘Frère et soeur’ (Brother and sister)

Director: Arnaud Desplechin

(França)

Una actriu i el seu germà, professor i poeta, s’han mantingut distanciats durant 20 anys. Es veuran obligats a aparcar el seu odi per coincidir en el funeral dels seus pares.

Pel·lícula: ‘Close’

Director: Lukas Dhont

(Bèlgica)

Dos nens de 13 anys, Léo i Rémi, dos grans amics fins que un succés els separa. El Léo s’acosta a la mare del seu company per intentar entendre el que ha passat.

Pel·lícula: ‘Armageddon Time’

Director: James Gray

(Estats Units)

El realitzador explica la història d’un noi que creix al Brooklyn dels anys 80 i que té no pocs paral·lelismes amb la seva pròpia experiència.

Pel·lícula: ‘Broker’

Director: Hirokazu Koreeda

(Japó)

Una jove abandona el seu nadó una nit de pluja. Tots aquells que es creuen amb el petit veuran com el seu destí es transforma.

Pel·lícula: ‘Nostalgia’

Director: Mario Martone

(Itàlia)

Després de 40 anys d’absència, Felice torna a la seva ciutat natal, Nàpols, mentre ajusta comptes amb el seu propi passat, s’adapta als nous codis del barri.

Pel·lícula: ‘R.M.N.’

Director: Cristian Mungiu

(Romania)

Un treballador romanès que ha viscut molts anys a Alemanya abandona la feina i torna al seu poble, a Transsilvània, per trobar-se amb el seu fill i amb el seu pare.

Pel·lícula: ‘Triangle of sadness’

Director: Ruben Östlund

(Suècia)

Una parella de models s’embarca en un creuer de milionaris. Quan el barco naufragui en una illa deserta, l’única persona capaç d’ajudar-los amb la supervivència serà la majordoma.

Pel·lícula: ‘Haeojil Gyeolsim’ (Decision to leave)

Director: Park Chan-Wook

(Corea)

Un veterà detectiu investiga la mort d’un home al cim d’una muntanya. La sospitosa principal serà la viuda de la víctima, de qui ell començarà a enamorar-se.

Pel·lícula: ‘Showing up’

Kelly Reichardt

(Estats Units)

Una artista està a punt d’inaugurar una exposició mentre es troba en una situació socialment complicada que ella aprofitarà per al seu art.

Pel·lícula: ‘Leila’s Brothers’

Saeed Roustaee

(Iran)

La Leila i els seus germans intenten treure la família dels seus problemes financers que s’han fet més apressants amb les despeses del patriarca i la seva falta de salut.

Pel·lícula: ‘Walad min Al Janna’ (Boy from heaven)

Director: Tarik Salem

(Suècia)

El fill d’un humil pescador ingressa en la més prestigosa universitat del Caire i aviat es troba immers en una lluita pel poder entre les elits religioses i polítiques.

Pel·lícula: ‘Zhena Chaikovskogo’ (Tchacikovski’s wife)

Director: Kirill Serebrennikov

(Rússia)

Un biopic de caires feministes que explora la complexa relació entre el compositor rus Piotr Txaikovski i la seva dona Antonina Miliukova.

Pel·lícula: ‘Pacifiction’

Director: Albert Serra

(França-Espanya)

El representant de la Rèplica Francesa a Tahití, a la Polinèsia Francesa, s’enfronta al perill d’un alçament local mentre albira submarins que podrien indicar que s’estan realitzant proves nuclears.

Pel·lícula: ‘Un petit frère’ (Mother and són)

Directora: Léonor Serraille

(França)

La pel·lícula segueix la trajectòria d’una família africana a França des que la mare i els seus dos fills decideixen emigrar als anys 80.

Pel·lícula: ‘Eo’

Director: Jerzy Skolimowski

(Polònia)

La pel·lícula està relatada a través dels ulls de l’Eo, un burro que al llarg del viatge de la seva vida coneix gent bona i dolenta i experimenta l’alegria i el dolor.

Pel·lícula: ‘Le otto montagne’ (The eight mountains)

Directors: Charlotte Vandermeeresch i Felix Van Groeningen

Notícies relacionades

(Itàlia)

Adaptació de la novel·la homònima de Paolo Cognetti que segueix l’amistat de dos nois marcada pel seu amor a la muntanya i la natura.