Festa dels museus

Cinc propostes per a la Nit dels Museus 2022 de Barcelona

Per controlar millor els aforaments, alguns centres han anunciat que les visites s’hauran d’efectuar amb reserva prèvia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 70 museus i sales obriran les portes al públic aquest dissabte per la Nit dels Museus 2022 de Barcelona. La nit del 14 de maig serà, per tant, una oportunitat per accedir de manera totalment gratuïta als equipaments inclosos dins de la iniciativa, que aquest any celebra la seva 16a edició.

Per controlar millor els aforaments, alguns centres han anunciat que les visites s’hauran d’efectuar amb reserva prèvia. Aquest tràmit tampoc tindrà cap cost per als interessats, els qui podran visitar els museus entre les set de la tarda i la una de la matinada. Aquestes són algunes de les propostes més atractives dins d’un programa variat i ple de novetats.

Museu del FC Barcelona

El museu de l’entitat blaugrana és una de les set novetats d’aquest any. Situada a les instal·lacions del Camp Nou, l’exposició exhibeix els trofeus aconseguits per les diferents seccions del club, així com un altre tipus de material històric. Aquest any, les persones interessades podran accedir gratuïtament i sense reserva prèvia al que s’ha convertit en el museu més visitat de Catalunya.

Museu Picasso

Localitzat al carrer Montcada de la ciutat, l’exposició ‘Picasso projecte blau’ ofereix una «nova perspectiva sobre els clàssics». Aquest edifici és el centre de referència per conèixer la trajectòria de l’emblemàtic pintor i escultor malagueny a través de les més de 3.500 obres que allotja. En aquest cas que serà necessari reservar la visita amb temps.

Palau Robert

Com el Museu del Barça, aquesta edició se suma a la iniciativa de la Nit dels Museus el Palau Robert. Tot i que l’accés a les seves instal·lacions acostuma a ser gratuït, en aquesta ocasió es podrà visitar sense concertar cita prèvia i fins a la una de la matinada. Aquest edifici, situat al Passeig de Gràcia, va ser inaugurat el 1903 com a residència privada del marquès Robert Robert i Surís, un influent aristòcrata, financer i polític català.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Sens dubte, una de les exposicions que més expectació ha generat recentment a la capital catalana és ‘Una mirada LGBTI+ a Planeta Vida’, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Parc del Fòrum). Aquesta exhibició proposa un «recorregut per la diversitat sexual del món animal amb perspectiva LGTBIQA+» per al qual no serà necessari reservar amb temps. Segons s’informa a laweb de l’exposició, aquesta exposició vol allunyar-se dels estereotips i preceptes socials imposats de l’ésser humà.

Museu Marítim de Barcelona

Amb fins a set exposicions diferents al seu catàleg, el Museu Marítim de Barcelona resulta una opció atractiva per a les persones interessades aendinsar-se dins de diferents històries navals. Per accedir a l’edifici de les Drassanes, un espai dedicat a la construcció naval entre els segles XIII i XVIII, no serà necessària reserva prèvia. Tot i que la seva oferta és molt variada, destaca ‘Jo de petita anava al port’ d’entre totes les exposicions.